Mijn naam is Johan Willems en ik ben een Mind Expert, coach, trainer en spreker uit het dorpje Cadier en Keer, vlak onder Maastricht. Toen ik mij voor coaching ging interesseren was ik 50 jaar en meer dan 25 jaar werkzaam in de ICT-sector als consultant en projectmanager.

Door de jaren heen veranderden de omstandigheden in de ICT-branche, mijn werk en mijn privéleven dusdanig dat ik in november 2015 tenslotte onderuit ben gegaan met een burn-out en depressie. In afwachting van psychologische hulp, heb ik op eigen initiatief een mindfulness training gevolgd en heb ik daar een start gemaakt met mijn herstel.

Via tips ben ik terecht gekomen bij de Inge Rock Academy in België en ben ik daar enthousiast geworden over de mogelijkheden van coaching: zowel voor mijzelf als voor anderen. Inmiddels heb ik bij Inge Rock en andere organisaties diverse trainingen gevolgd, certificaten behaald en een carrière-switch gemaakt naar mind-expertise, coaching, training en inspirerend spreken.

Mijn passie is om via deze weg een zo groot mogelijk publiek kennis te laten maken met zelfbewustzijn en leiderschap, met name met de kracht van de combinatie hiervan.

Wat versta ik onder zelfbewustzijn en leiderschap?

‘Zelfbewustzijn is de beleving van de eigen identiteit, dus van wie wij zijn en wat wij doen, denken, voelen of hebben meegemaakt.’ (Wikipedia).

‘Men zegt dat een mens over zelfbewustzijn beschikt, wanneer hij het gevoel voor eigen waarden heeft ontwikkeld, een gezonde mate van zelfvertrouwen heeft, de eigen persoon realistisch bekijkt, innerlijk harmonieus en stabiel is, en zichzelf heel in het algemeen accepteert zoals hij is.’ (www.menselijklichaam.nl)

‘Leiderschap is een proces waarbij een individu een groep van individuen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken. Vaak is dit iemand die een leidinggevende positie heeft binnen de desbetreffende groep, maar dit is geen vereiste.’ (Wikipedia)

Leiderschap heeft te maken met inspiratie, waardoor mensen uit de groep de leider willen volgen. Goed leiderschap creëert daarbij uiteindelijk nieuwe leiders. Leiders komen overal voor, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied. Sterker nog, de kans is groot dat jij ook een leider bent, bijvoorbeeld in je gezin, in een vereniging, in een school, … Noem maar op!

Zelfbewustzijn versterkt de impact en inspiratie van een leider.

‘Als de wereld in verwarring is, vind dan helderheid in jezelf, zodat je die verwarring effectief kunt hanteren.’ (Godfried IJsseling)

De wereld heeft zelfbewuste leiders nodig!