Eind 2015 stortte mijn wereld in. Ik had het kunnen zien aankomen, maar ik wilde het niet zien, totdat anderen mij er op wezen. Toen was het helaas al te laat.

Ik zat midden in een leven dat niet meer het mijne was. Ik besefte dat ik deed wat ik niet wilde, omdat ik niet wist wat ik wèl wilde. Iedereen die ik om hulp vroeg zei hetzelfde: “Ik kan je niet helpen als je niet weet wat je wilt”. Ik begon dus te zoeken naar een andere weg. Ik wist nog steeds niet wat ik wilde, dus probeerde ik van alles. Echter, niks werkte, althans niet voor de lange duur. Telkens dacht ik dat ik de juiste weg gevonden had, maar slechts enkele vragen van mijn buddy (thx Johan!) brachten me weer terug naar waar ik was vastgelopen.

Dat was meteen de eerste les die ik moest leren: Alle verandering begint bij mij, van binnen, en niet in de wereld buiten mij. Ik moest ontdekken wat mijn leven zin gaf, wat mij voldoening zou schenken en dat moest ik ergens diep van binnen zoeken. Ik was op zoek naar mijn Waarom, naar mijn kompas dat mijn leven de juiste richting zou tonen. Zonder dat zou ik mijn leven lang in rondjes blijven lopen.

Het werd het grootste keerpunt in mijn leven. Een U-bocht van 180° waar ik vijf jaar over zou doen.

Na de nodige ups en downs, therapie, coaching, gesprekken, momenten waarop ik het wilde opgeven maar met hulp van anderen toch ben doorgegaan, ben ik uit die U-bocht gekomen en zie ik de weg die voor me ligt duidelijk en helder. Ik heb mezelf en mijn bestemming gevonden en er is niets mooiers dan dat.

Elke dag dat ik anderen kan helpen met zichzelf en hun weg te vinden, die U-bocht te nemen en op het pad van een zinvol leven te komen, voelt voor mij als een beloning van die vijf jaar dat ik gevochten heb om te komen waar ik nu ben. En mijn reis is nog lang niet ten einde. Gelukkig maar, want die reis is oneindig mooi en zoveel belangrijker dan het doel.

Iedereen heeft een geschiedenis.
Wat je ermee doet is aan jou.
Sommigen herhalen het.
Sommigen leren ervan.
Ik kies ervoor om het te gebruiken
om anderen te helpen hun weg te vinden.