Mastermind workshop:
‘The Shift 2.0: Van Ambitie naar Zinvol Leven’

In januari 2021 heb ik het genoegen gehad om deel te nemen aan de Mastermind over “the Shift” naar het boek van Dr. Wayne Dyer.
Onder de bezielende leiding van Johan Willems waren er 4 wekelijkse sessies waarin Johan ons op een duidelijke wijze meenam in alle inzichten die in het boek geeft. De sessies waren goed voorbereid met een duidelijke structuur en er was ruimte voor alle deelnemers om hun gedachten, gevoelens en inzichten met elkaar te delen. Dit alles in een open en prettige sfeer. Ik verheug me nu al op de volgende mastermind in maart 2021 waar ik zeker aan zal deelnemen. Johan, bedankt voor je inzet, enthousiasme en inzichten.
Manon Souren

Wat is het doel van jouw leven?

In de eerste jaren van ons leven leren onze ouders en de maatschappij ons dat prestaties, wereldlijk succes en materiële welvaart het doel zijn van ons leven, en bepalen hoeveel wij waard zijn. Maar de meeste mensen bereiken op een gegeven moment een punt in hun leven waarop ze zich afvragen: is dit alles?

Waarom hebben de ambities die ik had mij geen vervulling geschonken? Hoe creëer ik een leven vol betekenis, zin en inhoud? En moet ik mijn ambities dan overboord zetten?

Dat is de start van de innerlijke reis van ambitie naar betekenis, zin en inhoud in ons leven. Deze indrukwekkende verschuiving – the Shift, waarin je het werkelijke doel van je leven ontdekt, is het onderwerp van deze inspirerende mastermind workshop.

Bij aanmelding ga je akkoord met het ontvangen van relevant nieuws per mail, totdat je je terug afmeldt.

Uiteraard behandel ik jouw gegevens vertrouwelijk. Ik verwijs je hiervoor naar het Privacybeleid.

De uitgebreide en verbeterde editie van deze succesvolle mastermind is nu beschikbaar!

In deze vernieuwde editie zit nóg meer kennis, informatie en vooral inzichten die jou gaan helpen bij het vinden van jouw weg naar een leven vol zingeving en voldoening.

Daarnaast is deze editie uitgebreid met een extra sessie over het ego en emoties, waarin je leert om emoties te herkennen en beter te hanteren, om zodoende jouw ego niet blindelings te volgen maar betere en vooral bewustere keuzes in jouw leven te maken.

De kennis en in zichten van deze mastermind workshop zijn van onschatbare waarde om de beste versie van jezelf te worden en het mooiste leven te leven dat voor jou en jou alleen bedoeld is!

Leer hier om te herkennen waar je staat en ontdekken waar je echt heen wilt!

Deze online mastermind workshop staat in het teken van het boek en gelijknamige film “The Shift” (“De verschuiving”) van Wayne Dyer. De Mastermind workshop bestaat uit 5 online workshop sessies van elk 1,5 uur. De sessies zijn via Zoom en zijn dus 100% Corona-proof en zonder reistijd/-kosten.

Inhoud:

Vijf mastermind workshop sessies van elk 1,5 uur, overeenkomstig met de hoofdstukken uit het boek:
1. Van
2. Ambitie
3. Naar
4. Zinvol leven
5. Extra: het ego & emoties

Beschrijving:

In de woorden van Wayne Dyer:

“Iedereen die de heroïsche menselijke reis naar volwassenheid maakt, zal onderweg een aantal veranderingen of overgangen moeten volbrengen. Hopelijk gaan we verder dan de twee onontkoombare veranderingen en wijden we ons aan de bewustzijnsveranderingen die uitmonden in een zinvol leven. Wat bedoel ik hiermee?

De eerste verandering die we allemaal doormaken brengt ons van niet-zijn naar zijn, van geest naar vorm.

De volgende verandering brengt ons van Van naar Ambitieus, de fase waarin we een ego-zelf ontwikkelen.

Dit zijn de twee voornaamste onontkoombare veranderingen die we tijdens onze reis door het mens-zijn doormaken. Velen van ons hebben aan het einde van de levensreis alleen deze twee veranderingen doorgemaakt. Ambitie is jammer genoeg vaak het einde van het levensverhaal.

In mijn boek (en film) ga ik er van uit dat er nóg twee veranderingen zijn die we allemaal kunnen volbrengen. Pas wanneer we hier aan beginnen is “het leven zonder betekenis” niet het einde van het verhaal. We hebben allemaal de keus om verder te gaan dan de tweede verschuiving van de door het ego aangestuurde ambitie.

De derde verandering verwijst naar het aankomen op een plek in onze geest waar we beseffen dat we de mogelijkheid hebben om ons af te wenden van het onechte zelf.

Op deze plek aangekomen beginnen we aan de terugkeer naar ons vertrekpunt. Naar een leven vol betekenis en zin, gevoed door onze bron van zijn.
De vierde verandering is de verandering naar ‘zinvol leven’.”

Als je danst is je doel niet om naar een bepaalde plek op de dansvloer te gaan. Je doel is om van elke stap te genieten.

Gedurende 5 opeenvolgende weken volgt er een nieuwe sessie in het Mastermind-traject.

Na afloop van deze training krijg je ook een certificaat van deelname mee naar huis.

Dit Mastermind-traject gaat enkel door bij minimaal 5 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gehaald, wordt het traject gecanceld en stuur ik jou een e-mailbericht.

Over de bonus sessie:

Leer jouw ego kennen en herken de emoties die het gebruikt om jouw persoonlijke groei te beperken en jou in je comfortzone te houden, waar het jou zekerheid, veiligheid en geborgenheid belooft als de enige manier om gelukkig te worden. Leer het verschil herkennen tussen iets doen omdat je je er goed bij voelt of iets doen omdat je je er anders slecht bij voelt (groot verschil!). Leer hoe jouw emoties jou tegenhouden om de stappen te nemen die je eigenlijk heel graag wilt nemen en die jou helpen groeien naar de beste versie van jezelf en het mooiste leven dat voor jou en jou alleen bedoeld is. Dit en nog veel meer komt aan bod in de bonus sessie van de vernieuwde mastermind workshop “The Shift 2.0”!

Data:

  • Het eerstvolgende traject start op donderdag 8 september en zal 5 sessies duren. Elke week op donderdag volgt een nieuwe sessie.

Bijdrage:
Je bijdrage voor de Mastermind-workshop is 69 EUR.

Wat wordt er verder van jou verwacht? 

– Je hebt de intentie om de 5 wekelijkse sessies bij te wonen en actief mee te doen.

– Je levert een positieve bijdrage aan de groep.

– Je bent en blijft te allen tijde jezelf en bent open-minded.

– Je staat open voor de inbreng van anderen, zonder te oordelen.

Recensies

Het is steeds waardevol om samen te brainstorm in een Mastermind . Wens je dit ook eens te proberen, jou te verdiepen … Johan Willems
is jullie beste reisgids . Succes collega . Dankjewel voor al de reizen samen met heel onze groep om te brainstormen ????????????
Veerle Vlemincx

Deze mastermind kan ik van harte aanbevelen. Het boek en de film The Shift geven mooie inzichten en om deze dan te delen met de deelnemers in de groep én verder te leren van elkaar is heel waardevol. Zeker een aanrader!!
Manon Souren

???? Een aanrader…! Momenteel volg ik de mastermind over het boek “The shift” bij Johan Willems… Via zoommeetings delen we onze inzichten en wordt het lezen van het boek een echte verrijking…
Het is een ideale stimulans om het boek echt te lezen en te bestuderen…! ????????
Inés Vandewoestijne

Van ambitie naar zinvol leven Warm aanbevolen! Hoe werkt het? Je leest samen met anderen het boek, De verschuiving van Wayne Dyer, je kijkt naar de film en je hebt onder leiding van Johan (Willems)wekelijks zoom (avond)sessie van 2u om zo nog veel meer bij te leren! Een aangename aanrader. – Marieke Knuts

Ben deze Mastermind nu zelf aan het volgen. Ontzettend interessant en leerzaam! In februari geeft Johan deze nog een keer, dus meld je aan. ???? – Esther Crauwels

Eén van de waardevolle masterminds die Johan aanbiedt ????????
Een aanrader voor iedereen die aan de slag wil met de wonderlijke, unieke zelf die in ons aanwezig is.
“Go for it NOW. The future is promised to no one. ~ Wayne Dyer”.
???????????? –
Linda van Echelpoel

Ik volg Johan al enkele jaren via een vriendin. Door een prachtig document van hem te delen, kwam ik in aanraking met The Shift. Ik ben samen met een hele groep mensen de masterminds van The Shift gaan volgen. We komen online samen via Zoom (elke week) en bespreken dan een deel van het boek en de film en dit onder leiding van Johan zelf. Hij is zo gemotiveerd in zijn manier van de zaken over te brengen, dat we in feite tijd te kort hebben op die kleine 2u. Je wordt terug gebracht om naar je hele leven te kijken. Ik kan alleen maar zeggen dat dit een enorme aanrader is. Johan geeft deze mastermind nog eens. Dus niet twijfelen. En ik volg al zeker de volgende masterminds….Want je kan nooit te veel bijleren. Dankbaar Johan voor deze prachtige kansen. – Arianne Huygh

Via een vriendin kwam ik in contact met Johan Willems. Ik ben samen met een groep de mastermind ‘ The shift’ aan het volgen. Johan weet altijd de juiste vragen te stellen, zodat hij je aan het denken zet en je tot de nodige inzichten komt. De sessies zijn heel goed georganiseerd. Ik kijk er naar uit om de volgende mastermind ‘ The secret’ te volgen. Bedankt Johan voor de fijne begeleiding. Annick Fets

Dank je wel Johan, Deze mastermind “The Shift” bracht me weer de nodige inzichten. Alles gebeurt op het juiste moment en met de juiste mensen rondom mij die gaan voor groei en vooruitgang. Deze MM volgt perfect op de vorige MM The secret. De puzzelstukjes maken er  een mooi geheel van en op deze manier vind ik het juiste pad in mijn leven.

En dit mag ik telkens weer ervaren bij jou. Jij bent precies  een persoon in mijn leven  die op dezelfde trein stapte en blijkbaar naar dezelfde bestemming gaat. De reis is des te belangrijker dan de bestemming. Het is een gelukkig feit dat ik  dan ook nog in dezelfde wagon zit waardoor ik geen enkele mastermind  wil missen. Uiteraard heb ik me ook weer opgegeven voor jouw volgende MM waar ik al weer heel erg naar uit kijk. Carine

Johan straalt rust uit. De uitwerking van de workshop is top. Ik ben blij dat ik ook deze tweede workshop kon volgen. Johan geeft iedereen de kans om zijn of haar inzicht te geven tijdens de vier sessies. Ik kan zeggen dat ik weer een stukje gegroeid ben. Waarvoor dank Johan. – Greet Delvou

Hartelijk dank voor alle voorbereidingen en de zorg die je eraan besteedt en besteed hebt. Ik ben heel blij met de dingen die nog helderder zijn geworden door het boek en de film! En dat door een LinkedIn oproep van jou, dank daarvoor. – Lien Simons 

Dank u, Johan, voor de mastermind. Het was zeer leerrijk, zeker een echte aanrader. Veel succes allemaal, die de lessen nog gaan volgen. – Christel Geudens

Johan weet je op een toegankelijke manier mee te nemen in het boek: De verschuiving. Verschillende inzichten en praktijk voorbeelden worden door Johan overzichtelijk weergegeven. Wie zich wil bekwamen: van een ambitieus naar zinvol leven, doet er goed aan dit boek te lezen, de film te bekijken en daadwerkelijk met Johan de Mastermind beleving in te stappen. Het heeft pas effect als we verder gaan dan enkel lezen. Dankjewel, Johan. – Réjane

Dankjewel voor gisteren (mijn eerste ervaring met “The Shift”). Jij geeft me telkens een boost om niet op te geven en om zeker niet te hervallen in mijn oude gewoontjes, Johan. Duidelijk het op de juiste plaats! Ine de Keyser