[INSPIRATIETIP] Maak van een keerpunt geen rotonde

Een keerpunt in je leven ontstaat als je op een punt komt waar je beseft dat je een andere weg moet kiezen om verder te gaan, omdat de weg die je eerder gekozen hebt niet de juiste voor jou blijkt te zijn.

Zo’n keerpunt kan je overkomen, bijvoorbeeld: als gevolg van een echtscheiding, het verlies van een dierbare, een plotseling ontslag, enzovoort…. Maar je kunt ook vrijwillig kiezen voor een keerpunt in je leven, bijvoorbeeld: als je je relatie niet meer ziet zitten, je niet meer tevreden bent in je carrière, of dergelijke.

In beide gevallen weet je in eerste instantie wel wat je niet meer hebt of wilt, maar nog niet wat je daarvoor in de plaats wilt. Meestal heb je tot nu toe geleefd op basis van overgenomen tradities, gewoontes en overtuigingen en moet je nu totaal anders gaan denken. Daarbij is ‘out of the box’ denken noodzakelijk, anders kom je telkens weer op dezelfde weg terecht waar je nou net van af wilt wijken.

Out of the box denken vereist namelijk dat je met een ander perspectief tegen de bestaande situatie aan durft te kijken, om zo meer opties en mogelijkheden te zien en daarmee andere, betere keuzes te kunnen maken. Zolang je met hetzelfde perspectief blijft kijken, zul je alleen bekende opties zien en dezelfde keuzes maken als die welke je in deze situatie hebben gebracht.

Deel deze Inspiratiepost:

Ontvang je graag de Tips per mail?

Schrijf je hier in:

Fout: Contact formulier niet gevonden.