[INSPIRATIETIP] Jij bent écht geen spat veranderd!

Stel je komt iemand na een jaar pas weer tegen en hij of zij zegt: “Wauw, jij bent ook niets veranderd!”.

Denk eens na of je dat als een compliment ziet … of net niet. Als zo’n opmerking over je uiterlijk gaat, bedoelen mensen natuurlijk dat je er nog even goed uitziet als vorig jaar. Niet minder goed, maar als je even nadenkt: eigenlijk ook niet beter …

Ik doel meer op wat men zegt als ze even met je gesproken hebben, over hoe het nu met je gaat, met je relatie, gezin, carrière, dat soort dingen. Hoe voelt het als je dan moet zeggen dat alles nog zo is als een jaar geleden? Want als je na een jaar niets veranderd bent, wat heb je in dat jaar dan voor jezelf gedaan? Bedenk eens voor jezelf hoe je wilt dat je leven er over een jaar uitziet. Wat zijn je wensen, je verlangens, je dromen? Wat kun je zelf doen om die te realiseren, of om op zijn minst daarmee aan de slag te gaan? Zou het niet geweldig zijn als je over een jaar iemand tegen komt die zegt: “Wauw zeg! Wat ben jij veranderd! Ik word er bijna jaloers van …”

Als je meer wilt weten over wat je allemaal kunt doen om je wensen, verlangens en dromen waar te maken, begin dan eens met goed naar jezelf te kijken. Het zijn meestal je (oude) gewoontes die je houden waar je nu bent, waardoor de kans op verandering nagenoeg nihil wordt. Als je morgen (of over een jaar) iets anders wilt zijn dan vandaag, zul je andere dingen moeten doen dan wat je vandaag doet. Een goede coach kan je daarbij helpen.

Neem gerust contact met mij op voor een gratis online adviesgesprek met minstens 3 gouden tips waarmee jij je leven kunt verbeteren!

KLIK HIER

Deel deze Inspiratiepost: