[INSPIRATIETIP] Al is de leugen nog zo snel…

Daar waar ik mensen mag helpen die op een keerpunt in hun leven staan, is de betekenis van dit gezegde inmiddels duidelijk. Als ik aan het begin van onze samenwerking zeg dat ze al lang weten wat ze écht willen, kijken ze me steevast vreemd aan. Ze zijn er van overtuigd dat ze wél weten wat ze niet (meer) willen en niet weten wat ze wél willen. Op dat moment is dat hun waarheid.

Totdat het moment komt dat het kwartje valt en ze beseffen dat ze inderdaad al heel lang weten wat ze écht willen, maar zich hebben verdoofd met leugens. En dat moment is zowel verhelderend als pijnlijk. Beangstigend zelfs. Omdat het betekent dat je een nieuwe weg wilt gaan volgen. Dat je je geloof, gewoontes en overtuigingen overboord moet gooien omdat ze al lang niet meer bij jou passen en jou in de weg staan.

Op dat moment heb je hulp nodig, geloof me. Want je wilt hier niet alleen doorheen gaan. Alleen al omdat de kans aanwezig is dat je toch weer terug valt op je oude weg, die zo vertrouwd en veilig aanvoelt. Maar waarvan je nu weet dat hij je niet brengt waar je zo graag wilt zijn.

Schroom niet en vraag om hulp. Van een goede coach bijvoorbeeld, die jouw weg al eens gelopen heeft. Zodat de kans op succes zo groot mogelijk wordt en de waarheid jou uiteindelijk vrij maakt.

Deel deze Inspiratiepost:

Ontvang je graag de Tips per mail?

Schrijf je hier in:

Fout: Contact formulier niet gevonden.