[INSPIRATIETIP] Aha (moment)

Eureka, eye openers, aha momenten, het licht zien, wie houdt er niet van? Het moment waarop je de oplossing ziet waardoor je ontdekt hoe het beter kan.

Een mens is nu eenmaal gericht op verbetering van zichzelf en zijn omstandigheden. Denk maar eens aan meer vrijheid, vrije tijd, fijnere relatie, betere gezondheid, en ja, ook meer geld (dacht je daar als eerste aan?).

Het is de drijfveer in ons leven, met één addertje onder het gras: we verwachten vaak dat die verbetering vanzelf komt. Dat onze omgeving verandert waardoor onze situatie verbetert. “Als ik nou eens een prijs in de loterij zou winnen, dan kom ik eindelijk …”. “Als mijn partner nou eens meer begrip zou tonen, dan was onze relatie eindelijk … “. “Als ik nou eens van die rugpijn af was, dan voelde ik me …”. Herkenbaar?

Ik zeg altijd tegen mijn clienten: “Wat nou als je ergens op de bus zit te wachten en er komt geen bus? Blijf je wachten of begin je te lopen?”.

Eigenlijk is het simpel (en ik hou van simpel!). Wat wil je en wat die je om te krijgen wat je wilt?

Wachten is ook prima, maar stel je verwachtingen dan eerst maar flink bij. Want er zou wel eens helemaal niets kunnen gebeuren…

Deel deze Inspiratiepost:

Ontvang je graag de Tips per mail?

Schrijf je hier in:

Fout: Contact formulier niet gevonden.