[INSPIRATIEPOST] Wie je bent is een resultaat van het verleden. Wie je zal zijn, zal een resultaat zijn van de toekomst.

Alles wat je nu bent, inclusief je goede en minder goede eigenschappen, is het resultaat van jouw verleden. Het is de optelsom van alles wat jou overkomen is en de keuzes die je daarbij hebt gemaakt. Had je andere dingen meegemaakt of andere keuzes gemaakt, dan was je niet geweest wie je nu bent.

Als je dit begrijpt, snap je ook dat je toekomstige keuzes gaan bepalen wie je verder zult worden. Als je enigszins weet wie je wilt worden, zul je dus aandacht willen besteden aan die keuzes. Betere keuzes maken een betere jou.

Het enige dat je hoeft te doen om betere keuzes te maken, is beter gaan denken. Immers, alles wat je creëert, inclusief jezelf, begint met een gedachte, een idee in je hoofd. Als die gedachte aandacht krijgt, krijgt het resultaat vanzelf ook aandacht. Positieve gedachten geven positieve resultaten, negatieve gedachten geven negatieve resultaten. Veel simpeler kan ik het niet voor je maken.

Voor de volledigheid:
Met denken alleen ben je er nog niet. Maar denken is wel waar elk resultaat mee begint. De moeite waard dus om aandacht aan te besteden.

Deel deze Inspiratiepost: