[INSPIRATIEPOST] We groeien niet als dingen gemakkelijk zijn; We groeien als we voor uitdagingen staan.

Laat me beginnen met de beknopte samenvatting:
???????????? ???????????? ???????????????????????????????????????????? ????????????, ???????????? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????????.

De waarde van alles wat je kunt bereiken, hangt nauw samen met de moeite die je er voor moet doen. Wat je voor niks krijgt, heeft vaak nauwelijks waarde. Immers, als je het kwijt raakt heb je feitelijk niets verloren. Waar je echter veel moeite voor moet doen, beschouw je vaak ook als waardevol. Het heeft immers veel gekost om het te krijgen.

Omgekeerd geldt hetzelfde: ???????????? ???????? ???????????????? ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????, ???????? ???????? ???????????????? ???????????????????? ???????????? ???????? ???????? ???????????? ???????????????? ???????????????? ???????????????? ????????????????. Dat is overigens niet hetzelfde als de prijs die je er voor betaald (mocht het überhaupt te koop zijn). De een heeft immers makkelijker geld beschikbaar dan de ander. Wat écht belangrijk is, behoeft vaak meer dan geld alleen. Denk hierbij aan tijd, moeite, inspanning, doorzettingsvermogen, overtuiging, mindset, noem maar op. Al deze dingen zijn niet te koop.

Persoonlijke ontwikkeling en groei valt hier ook onder. Als je in bewustzijn wilt groeien en steeds meer invloed op je leven wilt krijgen, zul je daar het nodige voor moeten doen. Je kunt dan wel een boek, training of een coaching traject kopen, maar waar het écht op neerkomt is hetgeen wat uit jou moet komen om te kunnen slagen. Je moet het namelijk zelf doen. Het boek, de training of het coaching traject zijn slechts hulpmiddelen. Als jouw eigen inzet ontbreekt, ben je gedoemd om te falen. De vraag is dus: Ga jij de uitdaging aan? ???????????? ???????????? ???????????????????????? ???????? ???????? ???????????????? ???????????? ???????????????????? ???????? ???????? ???????? ???????????????? ???????? ?????????????????????????????????

Deel deze Inspiratiepost: