[INSPIRATIEPOST] Wat slecht nieuws is voor de een, kan goed nieuws zijn voor een ander…

“Ik begrijp niet wat er voor positiefs aan de dood van mijn zus kan zitten”, zei ze verdrietig, “Jij beweert dat aan alle negatieve dingen een positieve kant zit en andersom? Nou, ik geloof er niks van!”

“Allereerst”, reageerde ik, “Dat je de positieve kant niet ziet, wil niet zeggen dat die er niet is. Amsterdam kan ik van hieruit ook niet zien en toch weet ik zeker dat die stad bestaat. Ten tweede: Dat deze gebeurtenis een positieve kant heeft, wil niet zeggen dat je die gebeurtenis leuk moet gaan vinden. Je kunt hem echter wel minder erg gaan vinden als je de voor- en nadelen in balans kunt brengen, wat jou meer rust kan geven.”

We leven nu eenmaal in een wereld waar alles een tegenpool heeft: warm en koud, kort en lang, hoog en laag, enzovoort. Dat is allemaal geregeld via een natuurwet, ook wel de Wet van Polariteit genoemd. Google maar eens ????

Als alles een tegenpool heeft maar je die (nog) niet ziet, helpt het om beter te leren kijken. Af en toe kun je daar wat hulp bij gebruiken, omdat een ander vaak dingen ziet die jij (nog) niet ziet. Omdat je zicht bijvoorbeeld wordt vertroebeld door bepaalde emoties. Daar is ook niks is mee, dat maken we allemaal mee.

Wees echter gerust, alles komt als de tijd er rijp voor is. Trek niet te snel conclusies en heb geduld, dan komt alles goed. Op een dag zul je denken: “Nou zie ik het pas… nou begrijp ik het.”. En je zult weer een stukje méér rust vinden in de balans van het leven.

Deel deze Inspiratiepost: