[INSPIRATIEPOST] Wat jij zoekt, heet PASSIE.

“Ik word niet echt warm van wat ik nu doe”, zei hij. “Ik bedoel mijn werk, mijn carrière, mijn hele loopbaan. Ik heb het gevoel dat het niet echt ergens naartoe gaat. Het betaalt de rekeningen, dat wel. Maar warm word ik er niet van…”

Ik begreep zijn opmerking maar al te goed, ik was immers zelf exact op dat punt in mijn leven geweest. Ik zou hem dan ook maar één ding kunnen adviseren maar dat deed ik bewust niet. Hij moest er zelf achter komen en het enige dat ik kon doen was hem daarbij helpen. Hij moest het op zijn manier doen en zijn eigen weg vinden, niet de mijne, zelfs al zouden die wegen sterk op elkaar lijken.

“Weet je hoeveel van je leven je besteed aan werken?”, vroeg ik hem. “Als je die rekensom voor jezelf maakt kom je uit op ongeveer de helft van je leven. Persoonlijk vind ik dat best een groot deel om bezig te zijn met iets waar je niet echt warm van word.”

Je kunt jezelf natuurlijk wel wijsmaken dat er nu eenmaal geld verdiend moet worden en dat je dat met wat discipline best wel kunt volhouden, maar de kans is groot dat je op steeds meer naar weekends, vakanties en je pensioen gaat verlangen, wat je werkenthousiasme er niet beter op maakt.

Wat jij zoekt, heet PASSIE.
Passie is als een vuur dat jou met energie voedt, in plaats van energie kost.

“Ja maar hoe vind ik mijn passie dan? Hoe kom ik erachter wat ik wél wil?”
Tja, als je dat gewoon aan een ander kon vragen, dan zou je het natuurlijk al lang toepassen.

Het punt is nou net, dat er maar één iemand is waar je dit aan kunt vragen, en dat ben jezelf. Je zult op reis binnen jezelf moeten gaan, omdat het antwoord alleen daar gevonden kan worden.

Als je nou denkt: “Oei, dan sta ik er dus helemaal alleen voor? Kan ik dat wel?”, dan heb ik goed nieuws voor je:
Het feit dat je dit ZELF moet doen, betekent niet dat je dit ALLEEN moet doen. Je mag het gelukkig ook samen doen, met een gids, iemand met ervaring op dit gebied. Je zult versteld staan wat jullie samen ontdekken over jouw unieke pad, jouw eigen weg naar een zinvol en gelukkig leven. Ik heb het gedaan en dus kun jij het ook!

Deel deze Inspiratiepost: