[INSPIRATIEPOST] Wat gebeurt er als jij groeit, maar je omgeving groeit niet mee?

Ik heb het dan over persoonlijke groei en ontwikkeling. Als je anders tegen het leven gaat aankijken, meer mogelijkheden ziet, meer invloed krijgt en daardoor een gelukkiger, zinvoller leven kunt leven dan de mensen om je heen. Als je steeds meer begrijpt van het leven waar je voor geschapen bent en steeds duidelijker ziet wat jouw weg is naar geluk, voldoening en zingeving.

Mijn mentor zei ooit: “In elke relatie en in elk gesprek is degene met het hoogste bewustzijn verantwoordelijk. Iemand met een hoger bewustzijn kan zijn “niveau” aanpassen maar iemand met een lager bewustzijn niet.”

Overigens, het niveau van bewustzijn heeft niets te maken met intelligentie, goed of slecht, enzovoort. Maar het is wel zo dat jouw niveau jouw kijk op de wereld en jouw leven bepaalt.

Als jouw bewustzijn stijgt, zul je merken dat er mensen in jouw omgeving zijn die het ongemakkelijk gaan vinden om met jou om te gaan. Ze begrijpen vaak niet waar jij mee bezig bent en waar je zo enthousiast over praat. Dat kan ervoor zorgen dat ze zich zullen afzonderen en langzaam op de achtergrond verdwijnen.

Daarentegen zul je merken dat er ook mensen zijn die geïntrigeerd raken door datgene waar jij mee bezig bent en daardoor juist méér contact zoeken. En dan is nog de groep die op hetzelfde pad lopen en waar je een veel hechtere band kunt krijgen.

Hoe mooi kan het leven zijn…

Deel deze Inspiratiepost: