[INSPIRATIEPOST] Stop met achter het geld aan te jagen. Begin met het najagen van de passie. Het geld zal volgen.

Iedereen weet dat niet alles te koop is voor geld. Vrijwel altijd zijn het net de dingen due je het hardste nodig hebt, die je niet met geld kunt kopen. Men zegt ook wel eens: “Je bent pas rijk als je dingen hebt die je niet met geld kunt kopen.”

Toch proberen we het nog meer dan eens. Immers, ons ego fluistert constant dat we op den duur vanzelf gelukkig zullen worden als we maar hard genoeg ons best doen. Hard werken, veel presteren, concurreren met anderen en ambitieus zijn. Zonder einde. Alsmaar meer.

Op een bepaald moment begint er echter toch iets te dagen. Hoe lang duurt het voordat je jouw beloning krijgt? Hoe lang blijft het ego aansporen tot meer en beloven wat er nog steeds niet is? Wanneer is het eindelijk genoeg?

Er is een andere manier.
De manier om eerst jouw passie te vinden. Datgene waardoor je in vuur en vlam komt, je innerlijke drijfveer om te doen wat je zo graag doet. Wanneer je je passie vindt en gedreven bent in wat je doet, zul je dingen creëren waar mensen naar op zoek zijn en graag voor willen betalen. Geld is iets dat volgt, niet iets dat leidt.

Wie passie heeft, trekt vanzelf geld aan. Omgekeerd werkt het niet.
(Maar je mag het toch proberen.)

Deel deze Inspiratiepost: