[INSPIRATIEPOST] Staat jouw leven ook wel eens op zijn kop?

Heb jij dat moment al ervaren?
Dat je je leven bekijkt en plots denkt: “Is dit alles?”

Dat je nagenoeg alles hebt om gelukkig te zijn en toch het gevoel hebt dat je nog iets mist?

Het liedje van de Nederlands popgroep Doe Maar zegt het treffend:

Ga zitten want ik wil eens met je praten
Ik ben allang niet meer zo blij als toen
Nee schrik maar niet ik wil je niet verlaten
Er is iets en ik kan er niets aan doen

We komen niets te kort we hebben alles
‘N kind ’n huis ’n auto en elkaar
Maar weet je lieve schat wat het geval is
Ik zoek iets meer ik weet alleen niet waar

Vanaf onze geboorte zoeken we om ons heen naar van alles dat ons gelukkig zal maken. Zowel materiële zaken maar ook niet-materiëel, zoals aanzien, respect, status en vooral … liefde. En telkens als we iets vinden en ons eigen kunnen maken, blijkt al gauw dat het nog steeds niet genoeg is. Waarna we weer op zoek gaan naar meer en beter.

Tegelijkertijd merken we dat nagenoeg iedereen om ons heen dat ook doet en dat we feitelijk met elkaar in concurrentie zijn. We proberen zo goed mogelijk te presteren om beter te zijn, op zijn minst niet voor anderen onder te doen, ervan uitgaande dat we daarmee onze kans op wat we nodig hebben om gelukkig te worden alleen maar vergroten. Helaas werkt dat enkel en alleen averechts… en toch houden we vol. Het is alsof iets of iemand ons een worst voor houdt die we telkens nét niet kunnen grijpen.

Herken je dit gevoel?
Ik wel.
Althans, eind 2015 nog.
Nu niet meer.
Omdat ik ontdekt heb wat ik miste.
En ik ben er naar op zoek gegaan.
Ja, ik heb het zelfs gevonden!
En het bleek al die tijd IN mij te zitten.

Ken je deze quote misschien:

Je hebt alles al.
Je weet alles al.
Nu iets mee doen.
Dat is geluk.

Vraag jij je ook wel eens af of dit alles is?
Of er niets iets méér is, waar je écht gelukkig van zou kunnen worden?
Waarbij je misschien een heel ander pad zou moeten volgen?
Ben jij inmiddels ook overtuigd dat meer van hetzelfde jou op den duur alsnog niets zal brengen?

Ik kan je haarfijn uitleggen wat er op dat moment gebeurt.
En wat er met jou aan de hand is.
Zelfs wat je kunt (of moet?) doen om te ontdekken wat je mist.
En nog veel meer.
Ik ben er namelijk al geweest.
En ik ken de weg naar de oplossing.
Aan jou de keuze of je wilt horen hoe dat zit.
En wilt voelen hoe dat voelt.

Stel gerust jouw vragen.
Ik help je graag verder!

Deel deze Inspiratiepost: