[INSPIRATIEPOST] Raadseltje

Anekdote uit een bezoek aan de Efteling:

Een gezin met twee kinderen. Beide kids liepen voorop en wilden alle attracties bezoeken. Pa en ma waren constant aan het plannen wat de meest efficiënte route was om de minst druk bezochte attracties in zo kort mogelijke tijd te bezoeken. Grote kans dat je dit beeld wel herkent…

De aanwezigheid van plattegronden die overal op grote borden te vinden waren hielp natuurlijk om zo snel mogelijk van de ene naar de andere attractie te komen (plus bij het vinden van toiletten en eetgelegenheden). Tot zover alles oké.

Op een moment wilde zoonlief ook eens kijken hoe ze met het gezin het beste naar de volgende attractie konden lopen. Aangezien de plattegrond op grote borden voor hem te hoog waren, nam hij de papieren plattegrond die hij bij de entree van het park gekregen had. Hij zocht en zocht, ging met zijn vinger heen en weer, kneep met zijn ogen en zei uiteindelijk: “Deze plattegrond is niet goed! Ik kan het niet vinden!”. Hoppa, plattegrond boos in de prullenbak. “Maar lieverd”, reageerde moeder sussend, “dat is dezelfde plattegrond als op de borden hoor! Natuurlijk is die wel goed”. Maar zoonlief bleef volhouden dat hij op zijn papieren plattegrond niks kon vinden. Vader kwam er intussen ook bij, hield de papieren plattegrond naast de grote plattegrond op het bord en zei “Zie je wel, dit is dezelfde plattegrond als die grote!”. “Nietwaar!”, zei zoonlief weer. “Kijk maar eens goed!”

???????????? ???????????? ???????? ?????????????????????????
???????? ???????????????????????? ???????????? ???????????????????????????????? ???????? ???????????? ???????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????? ?????????????????????????

Deel deze Inspiratiepost: