[INSPIRATIEPOST] Misschien zoek je tussen de takken naar wat alleen in de wortels voorkomt…

Een doordenkertje?

Hoe vaak zoeken we naar oplossingen voor de ???????????????????????????????????? van een probleem in plaats van oplossingen voor de ???????????????? van ons probleem?

Hoe vaak is wat we als “de oorzaak” zien feitelijk “het gevolg” van een dieper liggend probleem, dat we niet graag zien?

Vergelijk het eens met een scheur in een muur van je huis. Je kunt dit repareren met wat metsel- of stucwerk, maar de oorzaak kan wel eens dieper liggen dan de muur. Bijvoorbeeld het fundament van je huis, of de grond waarop het gebouwd is. Wanneer je daar niets aan verandert, zal de scheur in je muur telkens weer terugkomen.

Zo gaat het ook in jouw leven. Wanneer je een probleem ervaart, durf dan eens verder te kijken naar de schijnbaar voor de hand liggende oorzaak en graaf eens wat dieper. Mogelijk ontdek je dat er een dieper liggende oorzaak bestaat en hoe je daar iets aan kunt doen, zodat je probleem structureel kan worden opgelost. Ik kan je al één ding verklappen: De kans is heel groot dat je bij jezelf uitkomt… proficiat!

.

Deel deze Inspiratiepost: