[INSPIRATIEPOST] Misschien merk je het vandaag niet.

???????? ???????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????? ???????????????? ???????? ???????????? ????????????????.
???????????????? ???????? ???????????? ???????????? ???????????? ???????? ???????????????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????????????? ​​???????????? ???????????? ???????????? ???????? ???????????????? ????????????????????????????.

Ze had een aantal mastermind workshops gevolgd en zat al een aantal maanden in een coaching traject. Zoals alle verandering ging haar groei met ups en downs. De mindere periodes gingen vaak gepaard met een sombere stemming en uitspraken als: “Ik heb het gevoel dat ik niet vooruit kom. Ik loop telkens vast en dan lijkt het alsof ik 1 stap vooruit en 2 achteruit ga.”

Ik vroeg haar om eens naar de opname van een van de eerste sessies te kijken en dat te vergelijken met nu. “Wauw…”, zei ze, “Dit had ik niet verwacht… Ben ik dat?”. Ik antwoordde ontkennend: “Nee, dat WAS je…”

???????????????????????????????????????????????? ???????????????????? ???????????????? ???????????????????? ???????? ???????????? ???????????????????????? ????????????????.
Dat klinkt logisch en bekend, maar het voelt vaak toch minder fijn. Je wilt eigenlijk alleen maar vóóruit, richting je doel, en niet achteruit, weg van je doel. Maar als je achteraf de afgelegde weg bekijkt, besef je dat elke bocht en elke kronkel een belangrijk onderdeel van jouw route was. Zelfs een stap achteruit was nog steeds een stap korterbij je doel, omdat elke stap een belangrijk onderdeel was van de weg die jij moest gaan. Op die manier kijk je heel anders tegen je reis, toch?

Deel deze Inspiratiepost: