[INSPIRATIEPOST] Maak er een gewoonte van jezelf af te vragen: “Ondersteunt dit het leven dat ik probeer te creëren?”

Als je weet wat je wilt en ook wat je moet doen om dat te krijgen, is dit geen moeilijke opgave.

Als je weet WAT je wilt maar nog niet HOE je dat kunt krijgen, zul je bij alles wat dieper moeten nadenken of het bijdraagt aan wat jij graag wilt. Daar zit echter een risico aan en dat heet EGO. Dat stemmetje in je hoofd dat alles wat jij van binnenuit écht wilt altijd weer tegenspreekt met wat jouw omgeving liever wilt. Herken je dat stemmetje?

Als je nog niet weet WAT je wilt, is er een geheel andere aanpak nodig. Je bent dan vooral aangewezen op je hart en dat is geen gemakkelijke taak, want je hart spreekt met gevoel en dat is moeilijk onder woorden te brengen. Er is maar één iemand die voelt wat jij voelt en dat ben jij. Een gevoel uitleggen (ook aan jezelf!) is ontzettend moeilijk, dus de verleiding is groot om op je ratio terug te vallen en hoppa, daar is de stem van je ego weer…

Gelukkig is er wel een mogelijkheid om hier je weg in te vinden. In plaats van uit te zoeken WAT je wit en HOE je dat kunt krijgen, ga je eerst op zoek naar jouw WAAROM. Jouw WAAROM geeft je namelijk de richting waar datgene WAT je wilt zich bevindt. Meer heb je feitelijk niet nodig.

Als je hier meer over wilt weten, zoek dan eens naar informatie op Internet, bijvoorbeeld bij Simon Sinek en zijn concept “The Golden Circle”. Hij heeft een eenvoudige methode ontwikkeld om jouw WAAROM te vinden en van daaruit ook jouw WAT en HOE.

Wil je liever met mensen aan de slag, zodat je vragen, kennis en inzichten kunt delen, overweeg dan eens om je in te schrijven voor mijn online mastermind workshop “Find Your Why: Jouw Waarom wijst de weg”. In 4 avondsessies gaan we samen op zoek naar jouw WAAROM, HOE en WAT.

Deel deze Inspiratiepost: