[INSPIRATIEPOST] Loslaten verandert je verleden niet, maar het zal zeker je toekomst veranderen.

Haar verleden was een enorme last. Ze sleepte het als een loden kogel met zich mee. Het hield haar op alle levensgebieden tegen om een gelukkig leven te leiden. Haar mentale gezondheid was niet stabiel, haar fysieke gezondheid al evenmin, haar relatie een dieptepunt en financieel zat ze ook in een dal. Ze wilde wel, maar had bij alles het gevoel als ze in drijfzand stond. Ze had vanalles geprobeerd, maar niets hielp.

Herken je dit?
???? Dat je verleden ervoor zorgt dat je maar niet vooruitkomt?
???? Dat je weerstand telkens weer gevoed wordt door wat je hebt meegemaakt?
???? Dat je nog steeds geen manier gevonden hebt om je verleden achter je te laten?

Besef dan heel goed dat je jouw verleden niet meer kunt wijzigen. Jouw toekomst daarentegen staat nog niet vast. Wanneer je met jouw last uit het verleden blijft lopen zal jouw toekomst daar onder lijden en dus ook jij. Op enig moment wordt jouw toekomst NU en wordt jij geconfronteerd met het feit dat je niets gedaan hebt om daar iets moois van te maken. Omdat je al jouw aandacht en energie in je verleden hebt gestoken.

Je hoort mij niet zeggen dat het makkelijk is om het verleden los te laten. Het is echter wel mógelijk, desnoods met hulp. En het begint allemaal bij jou, van binnen. Bij de manier waarop je denkt en de mogelijkheden die je daardoor ziet.

Deel deze Inspiratiepost: