[INSPIRATIEPOST] Ken jij die gemengde gevoelens wanneer je een beslissing moet nemen?

Herken je enerzijds het gevoel dat jou naar iets nieuws trekt en anderzijds de gevoelens dat je bang bent om die stap te nemen? Merk je ook dat de angst heviger wordt naarmate de beslissing dichterbij komt? En dat het verlangen weer groeit als je de stap niet genomen hebt en de angst verdwenen is?

Ik wil je uitleggen hoe dat komt, zodat je de eerstvolgende keer weet wat er gebeurt, wat je voelt en hoe je kunt handelen.

Het gevoel dat jouw verlangen veroorzaakt, is intuïtie. Intuïtie geeft (simpel gezegd) aan wat goed voor jou is.

De gevoelens die je tegenhouden zijn emoties. Emoties zijn gebaseerd op jouw verleden en zijn erop gericht om je in je comfortzone te houden en verandering te vermijden.

Zodra je je intuïtie naar de grens van je comfortzone volgt, beginnen je emoties op te spelen om je tegen te houden. Ze creëren daarbij een intenser gevoel dan jouw intuïtie, waardoor ze het dominante gevoel vormen. Als gevolg daarvan zou jij kunnen beslissen om dat gevoel te volgen. Doe je dat, dan verdwijnen jouw emoties weer (ze hebben hun doel bereikt) en krijgt jouw intuïtie weer de overhand. Met als gevolg: spijt, dat je niet hebt doorgezet. Herkenbaar?

Wat gebeurt er echter als je tóch doorzet, dóór de angst van je emoties, je intuïtie volgend? Nou, dan gebeurt hetzelfde: jouw emoties, die geen doel meer hebben, verdwijnen. Nu geeft jouw intuïtie echter geen gevoel van spijt, maar van succes!

Wat je ook doet in zo’n situatie, jouw emoties zulllen altijd weer verdwijnen als ze geen doel meer hebben. Jij mag echter kiezen tussen spijt of succes. Wat kies jij?

Deel deze Inspiratiepost: