[INSPIRATIEPOST] Je wordt wat je denkt

‘Waar je ook ‘denkt’ dat je bent, wie je ook ‘denkt’ dat je bent, dat ben je’ – Dr. Joe Dispenza

Inge Rock schreef jaren geleden haar bestseller “Je wordt wat je denkt”. Het was mijn eerste boek over persoonlijke ontwikkeling en het sloeg bij mij destijds in als een bom. Waarom? Omdat ik voor het eerst leerde hoe de menselijke geest werkt. Voor het eerst las ik hoeveel invloed mijn gedachten hebben op alles wat ik in mijn leven creëer en wat ik allemaal kan bereiken door op de juiste manier te denken. Eindelijk kreeg ik controle over en invloed op mijn leven met als resultaat: vrijheid!

Tegenwoordig gebruik ik dit boek naast vele andere in workshops, trainingen en coaching om mijn inzichten met anderen te delen, zodat ook zij dezelfde vrijheid vinden als ik. Vrijheid betekent voor mij vooral dat ik mezelf kan zijn en mijn eigen keuzes kan maken, onafhankelijk van de mening van anderen. Vrijheid betekent dat ik mijn leven kan creëren zoals ik dat wil, door te denken aan wat ik wil en dat vervolgens te manifesteren.

Alles wat ooit door mensen gecreëerd is, is begonnen met een idee, een gedachte in iemands geest. Dat geldt voor het verleden maar ook voor de toekomst. Alles wat jij en ik nog ooit zullen creëren, zal beginnen met een gedachte. En het mooie is, dat we die gedachte zelf mogen kiezen. Dat is ons geboorterecht als mens. Laat het dus een mooie gedachte zijn…

Deel deze Inspiratiepost: