[INSPIRATIEPOST] Je moet een nieuwe manier van denken leren beheersen voordat je een nieuwe manier van zijn kunt beheersen.

Alles wat je doet, komt voort uit wat je voorafgaand hebt (be)dacht.
Er is niets waar je niet eerst over hebt gedacht voordat je het hebt gedaan.

Dat betekent dat je hetgeen je DOET kunt beïnvloeden met wat je DENKT.
Met positief denken creëer je positieve dingen.
Met negatief denken creëer je negatieve dingen.
Simpel, toch?

Het betekent ook dat jouw denken invloed heeft op wie jij bent en wie jij wordt. Je bent immers zelf de creatie van je eigen gedachten. Je wordt als het ware wat je denkt.

Wat mensen onderscheidt van dieren is dat wij ons denken kunnen beïnvloeden. Wij kunnen kiezen waar we aan denken en dus ook wat we met onze gedachten creëren. Dat is een enorm potentieel, dat helaas niet door iedereen gebruikt wordt. Gelukkig is dat voor iedereen wel te leren en dat begint met bewustwording, populair gezegd “wakker worden”.

Wie niet beseft dat hij zijn eigen gedachten kan kiezen, leeft voornamelijk op verstand. Zo iemand identificeert zich dan met zijn verstand en daarmee met de stem van zijn ego. Hij denkt dat verstand alles is, maar niets is minder waar.

Hoewel ons verstand een magnifiek stuk gereedschap is, is er nog méér, waaronder onze intuïtie. Wie zich daarvan bewust wordt en bereid is om naar zijn intuïtie te luisteren, ondergaat een ware transformatie. Ik spreek uit ervaring en deel mijn kennis, ervaring en inzichten met liefde met iedereen die hier meer van wil weten.

Deel deze Inspiratiepost: