[INSPIRATIEPOST] Je kunt jezelf niet gelukkig DENKEN.

Je kunt je alleen maar gelukkig VOELEN.
Of niet, natuurlijk.

Hoe hard je ook denkt, je wordt er niet gelukkig van. Jouw verstand kent het concept “gevoel” niet. Het kan er geen beschrijving of uitleg aan geven. Gevoel is iets dat je niet kunt verwoorden, alleen ervaren.

Heb je ooit tegen iemand verteld dat je verliefd was? Kon je toen beschrijven wat je voelde? Moeilijk hè?

Als die persoon zelf nog nooit verliefd was geweest, zal hij geen steek begrepen hebben van wat je vertelde. Als hij wél ooit verliefd was geweest, kun je alleen maar hopen dat dat voor hem hetzelfde voelde als voor jou. Dat hij een beeld van jouw verliefdheid kreeg door te vergelijken met zijn eigen ervaring.

Dit alles is de reden waarom de meerderheid van mensen liever “op verstand” leeft: het is makkelijker te verwoorden, uit te leggen en vergelijken dan gevoelens. Gevoel is iets van jezelf en deel je moeilijker met anderen dan ratio. Met het risico dat we uiteindelijk zo goed als 100% op verstand gaan leven en ons gevoel negeren.

Inmiddels heb ik geleerd dat het leven op zijn mooist is als je de balans tussen die twee kunt vinden. Je BENT niet je verstand en je BENT niet je gevoel. Je HEBT ze beiden en jij mag bepalen waar je naar luistert. Dat geeft rust en vrijheid en daarmee ook geluk.

Deel deze Inspiratiepost: