[INSPIRATIEPOST] Je hoeft niet te weten wat je wilt…

???????? ???????????????????? ???????????????? ???????? ???????????????????? ???????????? ???????? ????????????????…
Je hoeft niet te weten waar je heen wilt…
Je hoeft alleen maar de richting te weten.

Om een reis te kunnen maken naar een betere bestemming, hoef je niet te weten waar die ligt of hoe die er uit ziet. Als je weet in welke richting je moet reizen, kom je er immers vanzelf. Je hoeft het einde van je reis niet in zicht te hebben om de eerste stap te kunnen zetten.

Met elke stap in de juiste richting kom je één stap korter bij je bestemming. Zelfs als het pad daarheen niet in een rechte lijn verloopt. Zelfs via een omweg kom je met elke stap één stap korterbij. Waar of niet waar?

Het enige dat je nodig hebt om je reis te kunnen starten, is een kompas dat jou de juiste richting aangeeft. Zelfs als je door omstandigheden van je pad afdaalt, brengt zo’n kompas je uiteindelijk weer op koers. Zo’n kompas dat naar jouw mooiste leven wijst wordt ook wel jouw Waarom genoemd: Jouw diepste beweegreden om te doen wat je het liefste doet. De reden van jouw bestaan, de zin van jouw leven, de oorsprong van jouw passie en de bron van voldoening.

Hoe zou het zijn als je zo’n kompas had en bij elke beslissing wist welke keuze je moest maken om een stap in de richting van jouw mooiste leven te zetten? Zou je nog twijfelen? Zou je nog angst hebben om te falen? Zou je nog wachten?

Deel deze Inspiratiepost: