[INSPIRATIEPOST] Je hebt sterke en minder sterke kanten.

Je hebt sterke en minder sterke kanten.
Je krijgt kansen en bedreigingen.
????????????????’???? ????????????????, ?????????????????????
De vraag is, waar focus je op?

Wat betreft je sterke en minder sterke kanten, lijkt het logisch om je op de sterke kanten te focussen: Doe vooral waar je goed in bent. Wat blijkt echter? In de praktijk besteden we meer energie aan onze minder sterke kanten. Daar vrezen we namelijk dat we falen en dat moet dus beter. We willen immers alles zelf kunnen en dus gaan we eerst die minder sterke punten aanpakken.

Wat betreft je kansen en bedreigingen, lijkt het logisch om je op je kansen te focussen: Grijp elke mogelijkheid om verder te komen. Wat blijkt echter? In de praktijk steken we meer energie in onze bedreigingen. Er mag namelijk niks misgaan en dus moeten we eerst alles onder controle hebben.

Waarom doen we dat nou?

Het heeft alles te maken met onze oorsprong en evolutie. “Het reptielenbrein is het oudste en meest instinctieve hersendeel. Het wordt gedreven door evolutionaire basisbehoeften en wil zichzelf daarom zoveel mogelijk belonen, gevaar afwenden en in de eigen comfortzone blijven.”. Simpel gezegd, het focust op alles wat we NIET willen en probeert dat met alle macht te voorkomen.

Hoe los je dit nou op?

– Stap 1: Word je bewust van de invloed van je reptielenbrein. Lees bijvoorbeeld het artikel van Charlotte Labee op https://bit.ly/3sRge1r;

– Stap 2: Accepteer de noodzaak om je focus bewust te moeten verleggen;

– Stap 3: Train je onderbewustzijn (waarvan je reptielenbrein een belangrijk deel uitmaakt) op de juiste focus;

Wil je meer weten? Vraag het gewoon!
???????????????????? ???????????????????? ???????????????????????? ???????????? ???????? ???????????????? ???????????? ???????????? ????????????????????.
Succes!

Deel deze Inspiratiepost: