[INSPIRATIEPOST] In principe zijn we allemaal lui.

Het blijft me verbazen hoeveel tijd mensen verspillen met eindeloos zoeken naar magische snelle oplossingen voor succes en vervulling.

???????? ???????????????????????????????? ???????????? ???????? ???????????????????????????????? ????????????.
Dat is zelfs genetisch bepaald, echt.
Het vindt zijn oorsprong in ons allereerste en alleroudste stukje brein: het reptielenbrein.
Dat stukje brein had maar een functie: overleven.

Als je destijds in de oertijd een roofdier tegenkwam, was het zaak om al je energie te steken in het OVERleven. Je moest er dus te allen tijde voor zorgen dat je die energie ook had en hem niet aan onnodige zaken verspilde. We leefden destijds dus feitelijk al in een energiebesparende modus…

Inmiddels is ons brein gelukkig een flink stuk gegroeid en zijn we niet meer alleen maar met OVERleven bezig. Inmiddels is er naast OVERleven ook heel veel om voor te LEVEN.

Dat betekent dat je dus niet meer continu in het standje “niet meer dan noodzakelijk” hoeft te staan. Sterker nog: Wie “meer dan noodzakelijk” wil bereiken, zal daar vaak ook “meer dan noodzakelijk” voor moeten doen.

Anderzijds: Wie “niet meer dan noodzakelijk” wil doen, zal vaak ook “niet meer dan noodzakelijk” krijgen. Je mag natuurlijk altijd een makkelijke of snelle manier zoeken om toch te krijgen wat je wilt, met minimale inspanning. Maar voor niks? Nee, voor niks gaat alleen de zon nog op.

Deel deze Inspiratiepost: