[INSPIRATIEPOST] “Ik word hier zó moe van, weet je?”, zei ze met een diepe zucht, “Wanneer houdt het nu eens op?”

Eerlijk is eerlijk, ze had de nodige tegenslagen gehad.
Relatie op de klippen, ontslag door een reorganisatie, linkerenkel verstuikt toen ze over speelgoed van de kids struikelde, het was alsof het ongeluk haar achtervolgde. De moed zonk haar regelmatig in de schoenen en het moest er in een coaching sessie met mij even allemaal uit.

Nadat ze eindelijk haar hart gelucht had bleef er alleen nog maar die diepe zucht over, alsof ze de last van de hele wereld op haar schouders voelde.

“Wat kun je aan al die dingen doen?”, vroeg ik haar.
“Da’s nou het ergste”, antwoordde ze. “Niks dus”.
“Mooi!”, reageerde ik, “Dát weet je dus al.”

Ze keek me vreemd aan, maar voordat ze kon reageren vervolgde ik: “Het gaat er dus niet om dat HET beter wordt, maar dat JIJ beter wordt, begrijp je dat?”

Als je wacht tot de omstandigheden gunstig zijn, het weer verbetert, de mensen aardig worden, je baan beter betaalt, je partner meer zijn best gaat doen … weet dan dat je waarschijnlijk nog lang gaat wachten. Om de simpele reden dat je daar geen invloed op hebt. Nul, nada, noppes.

Dat weet je zelf natuurlijk ook wel. Maar toch blijven veel mensen toch in die “wachtstand” hangen. Dat noemen ze dan “hoop”. Maar het leidt altijd tot frustratie. De dingen gaan nu eenmaal nooit precies zoals jij dat zou willen. Je kunt echter wél leren om van iedere situatie het beste te maken en om overal het meeste uit te halen. Niet álles misschien, maar wel het meest.

???????????? ???????? ???????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???????????????? ???????????????????? ???????????? ???????? ????????????????.

Wacht je tot HET beter wordt of ga je aan jezelf werken zodat JIJ beter wordt?

Deel deze Inspiratiepost: