[INSPIRATIEPOST] Ik neem mijn eigen beslissingen.

???????? ???????????????? ???????????????? ???????????????????? ????????????????????????????????????????????????.
???????? ???????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????? ???????????????????????? ????????????????????????????,
???????????????? ???????? ???????????????? ???????????????????????????????????? ???????????? ???????????? ???????? ???????? ???????????? ???????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????.

Recent stond ik voor een ingrijpende beslissing. Mijn gevoel zei me dat het de juiste beslissing was, maar mijn verstand wees mij vooral op de consequenties. Mijn gevoel fluisterde dat dit het juiste was en dat het allemaal wel goed kwam. Mijn verstand benadrukte enkel de risico’s en de schade die kon ontstaan.

Tja, wiens advies volg je dan?
Juist, geen van beiden!
Zowel gevoel als verstand zijn raadgevers.
Ze leiden niet.
Ze beslissen niet.
Dat behoor IK te doen.

Op het moment van mijn beslissing was het mijn verstand dat het hardst schreeuwde. Zodra ik mijn beslissing had genomen, was dat ook de eerste die zijn mond hield, waardoor mijn gevoel kans kreeg om gehoord te worden. Maar toen was het al te laat om dat nog in mijn beslissing mee te nemen. Meer dan eens bleek (achteraf) dat ik dat beter wél had kunnen doen. Herken je dat?

En nu jij…. Wat doe jij?
Laat jij je keuzes maken door je verstand of je gevoel of neem je zelf verantwoordelijkheid?

Deel deze Inspiratiepost: