[INSPIRATIEPOST] “Ik kies om me elke dag goed te voelen over mezelf”

Hoe je over jezelf denkt, is een keuze.
Je kunt ervoor kiezen om vast te houden aan je “gebreken” of je kunt ervoor kiezen om alle mooie dingen over jezelf te zien.

Wanneer je geobsedeerd raakt door de dingen die je haat aan je lichaam, brengt dit je niet alleen in een negatieve gemoedstoestand, maar het versterkt ook je gevoelens van zelfhaat.

Wanneer je je concentreert op wat je leuk vindt aan je lichaam en jezelf toestaat dankbaar te zijn voor alles wat je hebt, verbetert het je humeur, fleuren je ogen op en kun je van binnenuit stralen.

Als je de bovenstaande uitspraak regelmatig tegen jezelf herhaalt, zul je je al snel meer bewust worden van de gedachten die je over jezelf hebt.

Als je merkt dat er gedurende de dag negatieve gedachten over jezelf binnensluipen, kijk dan of je ze kunt vervangen door deze uitspraak of ze kunt veranderen in iets positiefs.

Overweeg bijvoorbeeld om in plaats van jezelf te schamen, alle dingen te waarderen waar je dankbaar voor bent over je lichaam.

In het begin kan het een tijdje duren om die zelfhaatgedachten die je met je meedroeg te herprogrammeren. Je verdient het om je goed te voelen over jezelf, dus blijf werken met deze uitspraak en al snel zullen die gedachten verdwenen zijn.

Deel deze Inspiratiepost: