[INSPIRATIEPOST] Ik geloof echt dat elke persoon iets moet doormaken dat hen absoluut vernietigt, zodat ze erachter kunnen komen wie ze werkelijk zijn

Toen je op de wereld kwam, had je letterlijk en figuurlijk niets. Geen bezittingen maar ook geen ideeën, mening, oordeel, enzovoort. Alles wat je nu hebt, heb je toegelaten. Zowel bewust als onbewust. Je kreeg het aangeboden van je ouders, je leraren, je vrienden enzovoort, je hebt er al dan niet over nagedacht en het vervolgens aangenomen.

Nu ben je op een leeftijd dat je bewust wordt van alles wat er in en om jou heen speelt en begin je je af te vragen of alles wat je eerder hebt toegelaten jou ook wel echt dient. Draagt het bij aan jou welzijn of niet? Of was dat eerder wel zo maar nu inmiddels niet meer? Wellicht wordt het tijd voor wat nieuwe dingen, maar heb je daar wel plaats voor in je leven? Moet je misschien eerst plaats maken voordat je iets nieuws kunt toelaten?

Het grootste #keerpunt in je leven komt op je pad als je begint te twijfelen aan alles wat je tot nu toe hebt gedaan om je geluk te vinden. Alles wat je tot nu toe geleerd hebt van anderen, die jou vertelden wat je moest doen om voldoening en geluk te vinden. Alles waarvan je begint te voelen dat het voor jou niet werkt en ook niet gaat werken. Dan zal er heel wat moeten veranderen en zul je dus ook heel wat moeten loslaten.

Carl Jung noemt dat “de middag van je leven”, het moment waarop je de richting van je leven wijzigt om koers te zetten naar de weg van een zinvol leven, met geluk en voldoening: De weg naar je authentieke zelf en het leven dat voor jou bedoeld is.

Deel deze Inspiratiepost: