[INSPIRATIEPOST] “Ik ben dankbaar voor het idee dat mij heeft gebruikt.” — Alfred Adler.

Het gebeurde een tijd terug in één van mijn mastermind workshops, waar ik een vraag kreeg die een stuk dieper ging dan de meeste vragen. Een vraag waarop ik, zoals meestal, niet was voorbereid. Dat is het mooie van masterminds: ze zijn interactief, er is gelegenheid om te reageren, vragen te stellen en inzichten te delen. Dat houdt ook in dat ik regelmatig vragen krijg waarbij ik even over het antwoord moet nadenken. En dat is helemaal oké.

“????????”, dacht ze, “???????? ???????????? ???????????????????????????????? ???????????? ???????? ???????? ???????????????? ???????????? ???????????????? ????????????????????????….”. Ik sloot even mijn ogen en gaf haar na enkele seconden mijn antwoord. Waarna ze dacht (en me later vertelde): “???????????? ???????????? ???????????????? ???????????????? ????????????????! ???????? ???????????????????? ???????????? ???????? ????ó ????????????, ???????????????????? ???????? ???????????? ???????? ????????????????????!”.

“???????????? ???????????? ???????? ???????????? ?????????????????”

Waarom zou ik niet eerlijk zijn? Waarom zou ik pronken met andermans veren? Het was niet MIJN antwoord. Het antwoord kwam niet UIT mij, maar wel DOOR mij. Ken je dat?

Het was alsof ik het antwoord ingefluisterd kreeg van iets of iemand die het wist en mij gebruikte om dat antwoord in de wereld te brengen. Iets of iemand die een mens als “doorgeefluik” nodig heeft om dingen in de wereld te kunnen manifesteren. Het enige wat ik maar hoef te doen, is me open te stellen, te luisteren en toe te laten. En dat kost geen spatje energie. Sterker nog, het levert energie op, omdat het mij dankbaar maakt.

Voor de duidelijkheid: ik ben niet speciaal en zeker niet de enige die dit ervaart. Echt niet. Jij hebt dit wellicht ook al eens meegemaakt. Misschien heb je opgemerkt, misschien heb je het “toeval” genoemd. Maar ik verzeker je, dat je er veel meer mee kunt als je er aandacht aan geeft. Iedereen kan dit ervaren. En wie wil nou niet overal antwoord op kunnen krijgen?

Deel deze Inspiratiepost: