[INSPIRATIEPOST] Ik ben anders en het heeft me veel mensen gekost.

Ik ben anders en het heeft me veel mensen gekost, maar ik ben altijd mezelf. Het is beter om anderen te verliezen dan jezelf te verliezen.

Ik liep mee in de maat van de massa.
Ik paste me aan iedereen aan.
Ik wilde erbij horen, dat was veilig.
Ik wilde waardering, respect, ja ook liefde.
Ik was bereid om daar veel voor te doen.
Ik was een pleaser en een hele goeie ook.
Ik had voor iedereen een eigen gezicht.
Totdat ik op een dag in de spiegel keek…
Totdat ik niet meer wist wie IK eigenlijk was.
Totdat ik geconfronteerd werd met mezelf.
Totdat ik besefte dat ik mezelf verloren was.

Dit gebeurde ergens in 2016.
De confrontatie kwam als een burn-out.
Mijn wereld zoals ik dacht dat die bestond, viel uit elkaar. Duizenden stukjes in een enorme chaos.
Ergens daartussen lag mijn eigen identiteit. De rest was rommel van anderen, die ik door de jaren toegelaten had, totdat mijn ware ik eronder bedolven raakte. Ik was er nog, zo leerde ik, maar ik moest opnieuw gevonden worden. Het werd de belangrijkste reis van mijn leven. Het werd, in Star Trek termen, “???? 5 ???????????????? ????????????????????????????, ???????? ???????????????????????? ???????? ???????????????????? ???????? ???????????? ???????????? ???????????????? ????????????????????????…”

Soms moet je leven compleet uit elkaar vallen, zodat je de stukjes op de juiste plaats kunt terugplaatsen… en jezelf terug kunt vinden.

???????????????????????????????????? ???????????????? ???????????????????????? ???????????? ???????????????????????????? ???????????????????? ???????????????? ???????????? ???????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????? ???????????????? ????????????????????.

Deel deze Inspiratiepost: