[INSPIRATIEPOST] Iedereen heeft intuïtie, ook wel buikgevoel genoemd.

Iedereen heeft intuïtie, ook wel buikgevoel genoemd. Niet iedereen maakt er echter gebruik van. Hoe zit dat bij jou?

Iedereen herkent dat wel, min of meer:

– het klinkt als je eigen stem
– je hoort het ergens in je achterhoofd
– het klinkt vertrouwd, zachtaardig en kalm
– het geeft je een boodschap en verdwijnt weer
– het is niet gekoppeld aan een wens of resultaat
– het voelt goed in jouw lichaam en geest
– tijd speelt geen rol

De stem van je intuïtie voelt als iets dat jou ergens heen leidt, naar iets dat goed voor jou is. Het voelt alsof een hogere macht jou de weg toont die je moet volgen. Het voelt als de stem van een gids die het goed met je voor heeft.

Het volgen van die stem, en daarmee jouw intuïtie, vereist moed en vertrouwen. De boodschap is namelijk niet altijd even duidelijk en geeft al helemaal geen reden waarom he hem zou moeten volgen. Het zijn vaak vage aanwijzingen die we zelf verder mogen onderzoeken. En dat zorgt er dan ook vaak voor dat we deze aanwijzingen negeren en in plaats daarvan onze ratio volgen.

Intuïtie is de directe link, de hotline als het ware, met je hoger bewustzijn. Een sterk ontwikkelde intuïtie geeft je inzichten in de hogere betekenis van jouw bestaan en de weg die jij als uniek individu mag volgen om gelukkig te worden en vervuling te vinden. Het is de gids die je zelf bent, de connectie met jouw ziel. Het toont jou de weg naar je ware zelf. Je hoeft alleen maar te volgen.

Deel deze Inspiratiepost: