[INSPIRATIEPOST] Hoe goed durf jij “Nee” te zeggen?

???? “Nee” tegen je ouders?
???? “Nee” tegen je leraren?
???? “Nee” tegen je baas?
???? “Nee” tegen je partner?
???? “Nee” tegen wie anderen willen wie jij bent?

???????????? ???????????????????? ???????????????? ???????? ???????? ???????????????????????? ???????????? ???????????? ???????????????? ????????????????. Het is vaak veel gemakkelijker om met de stroom mee te gaan. Minder vermoeiend ook. Maar het gevolg is wel dat je tevreden moet zijn met waar je dan terecht komt. En daar zit nou vaak de pijn.

Als je pas op deze wereld bent, weet je nog niets. Je bent afhankelijk van wat andere mensen je leren en je vertrouwt er op dat dat juist en goed is. Op die manier word je als het ware “gevormd”. Je leert om zelfstandig te worden en een eigen leven op te bouwen. Mooi toch?

Op een gegeven moment in je leven zul je echter merken dat er toch dingen zijn die jij anders ziet en wilt. Je gaat je eigen weg ontdekken om gelukkig te worden en dat kan nog wel eens op weerstand stuiten bij de mensen om je heen. Dan is het ???????? ???????????????????? ???????? “????????????” ???????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????? ???????????? ???????? ???????????????? ???????????????? ???????? “????????” ???????????????????? ???????????? ???????? ????è???? ????????????????.

Hoe kort en simpel dat woordje “Nee” ook is, het is vaak moeilijk om dat uit te spreken. Er komen allerlei ongewenste emoties bij kijken die het alleen maar moeilijker maken en je in de verleiding brengen om toch maar “Ja” te zeggen. Bedenk dan wat er op de lange termijn goed is voor jou en durf voor jezelf te kiezen. ???????????????????????? ???????????? ???????????????? ???????????????????? ???????????? è???????????? ???????????????? ???????? ???????????? “????????????” ???????????????????? ???????????????????? ???????????? ???????????????? ???????????????? ???????????? ????????????????????.

Deel deze Inspiratiepost: