[INSPIRATIEPOST] “Hij die een waarom heeft om te leven, kan bijna elk hoe verdragen.”

“Hij die een waarom heeft om te leven, kan bijna elk hoe verdragen.” – Friedrich Nietzsche

Heb je al eens meegemaakt dat je iets graag wilde bereiken, maar niet wist HOE? Dat je je wens of droom hebt opgegeven, omdat je dacht dat je eerst moest weten HOE?

Wat jij nodig hebt, is een WAAROM.
Als je dat hebt, volgt het HOE vanzelf.

Ik wilde altijd al een hond. Vroeger hebben we thuis een Duitse herder gehad en daar heb ik ontzettend veel plezier van gehad. Die herinnering kwam een aantal jaar geleden steeds vaker in me op. Voor mij een teken dat ik daar wat mee moest.

Een hond aanschaffen? Met mijn werk? Als alleenstaande vader met twee zoons, een huishouden, twee bedrijven, en (last but not least) mezelf in persoonlijke groei? HOE dan?

De reden WAAROM ik een hond wilde vergat ik in de drukte van het vinden van HOE. Totdat mijn WAAROM groter werd dan de vraag van het HOE. Het vertrouwen dat het wel goed zou komen was sterker dan de angst dat het niet zou gaan werken. Nota bene vlak voor een ingrijpende kaakoperatie met zo’n 6 weken herstelperiode waarin ik nauwelijks voor een hond kon zorgen, kocht ik op 7 september: Max, mijn Golden Retriever.

Let the adventure begin… dacht ik nog.

En wat voor avontuur is het geworden!
Op alle, ja echt, ALLE HOE-vragen kwam opeens een antwoord. Elk probleem vond opeens zijn oplossing. Zie hier de kracht van WAAROM…

Op 7 september heb ik Max een jaar in huis en ik kan soms nog steeds niet geloven dat hij elke ochtend onderaan de trap met kwispelende staart op mij (en zijn eten ????) staat te wachten…

Deel deze Inspiratiepost: