[INSPIRATIEPOST] Het probleem is dat je denkt dat je tijd hebt

“The Trouble Is You Think You Have Time”

???????????? ???????????????????????????????? ???????? ???????????? ???????? ???????????????????? ???????????? ???????? ???????????????? ????????????????.

Je stelt makkelijk uit tot morgen, wat je vandaag nog had kunnen doen, wat dat ook is. Inclusief goed voor jezelf zorgen.

Waarom denk je vooral zo over tijd als je jong bent? En waarom verandert dat als je ouder wordt? Waarom waarschuw je als oudere de jonge generatie met die quote?

De reden waarom mensen zeggen: “Het probleem is dat je denkt dat je tijd hebt”, is omdat als we jonger zijn, de tijd zo langzaam lijkt te gaan. Maar naarmate we ouder worden, versnelt het steeds sneller. Je krijgt dit nieuwe perspectief naarmate je ouder wordt. Je krijgt nieuwe en diepere inzichten over hoe tijd werkt en waarom je het absoluut moet behandelen als de kostbare hulpbron die het is, en het op de juiste manier moet beheren.

Als we het over tijd hebben, hebben we het over een overvloed aan tijd. We zeggen dingen alsof er nog tijd genoeg is om dat te doen of dat er nog tijd is voor dit, dat of iets anders. We denken dat we genoeg tijd hebben in het leven, terwijl we eigenlijk niet veel hebben. Tijd is zelfs een van die hulpbronnen die zo schaars en zo eindig zijn dat het het kostbaarste goed ter wereld is. Het is een handelsartikel dat niet kan worden gekocht of verkocht of bewaard of geïnvesteerd. Die tijd krijg je maar één keer. En zodra het weg is, is het voor altijd weg.

Begin dus nú.
Gebruik wat je hebt.
Doe wat je kunt.
Morgen zou wel eens nooit kunnen komen.

????????ï???????????????????????????????????? ???????????????? ???????????? ???????????????? ???????????? ???????????????? ????????????????????????????????????

Deel deze Inspiratiepost: