[INSPIRATIEPOST] Het mooiste compliment dat je kunt krijgen, is dat je goed bent zoals je bent.

Jezelf zijn in gezelschap van een ander maakt dat alles in flow gaat, als vanzelf. Je hoeft geen moeite te doen, je hoeft niks te onthouden, niks voor te bereiden, je laat het gewoon gebeuren. Moeiteloos en zonder stress.

Dat lukt niet bij iedereen. Ik ken mijn mensen onderhand wel, waar dit wel of niet lukt. Degene waar het niet lukt ga ik zo veel mogelijk uit de weg, want de omgang met hen kost me enorm veel energie. Terwijl de mensen waar het wel me lukt me nou juist bergen energie kunnen geven.

Je intuïtie is een van je mentale eigenschappen die enorm goed van pas kan komen bij het aanvoelen van de energie van een ander. Je gaat dan op je gevoel af, niet op wat je denkt.

Helaas besteden we in onze westerse samenleving weinig tot geen aandacht aan zoiets als intuïtie. Toch zit het nog steeds in iedereen en kan het zich nog steeds ontwikkelen tot een sterke mentale eigenschap. Het enige dat je hoeft te doen, is naar je gevoel luisteren, ervaren, evalueren en veel oefenen. Het allergrootste voordeel van je intuïtie leren gebruiken, is dat je steeds meer jezelf kunt zijn.

Deel deze Inspiratiepost: