[INSPIRATIEPOST] Het glas is halfvol of halfleeg.

Je ziet kansen of bedreigingen.
Je bent de optimist of de pessimist.

Of…. je bent realist: Je kijkt naar alles wat er wél is en alles wat nog kan komen. Als je glas halfvol is hoef je maar bij te schenken ????

???????? ???????????????????? ???????? ???????????????????????????????????? ???????? ???????? ????????????????????????.
Daar bestaan nog wel eens misverstanden over.
Overvloed wordt vaak verward met oneindig veel.
Dat is echter iets heel anders.

Voorbeeld:
???????????????????????????? ???????????????????????????????????????????? ???????????????? ???????? ???????? ???????????????? ?????????????????????????
Je zou ze kunnen tellen en op een enorm getal uitkomen. Het is geen oneindig aantal, maar is het genoeg? Ik denk dat het zelfs meer dan genoeg is. Er is een overvloed aan zandkorrels in de wereld.

Probeer hetzelfde eens met geld, zuurstof in de lucht, waterdruppels. Alles is een eindige hoeveelheid maar tegelijkertijd meer dan genoeg.

En dan de allerbelangrijkste wellicht:
???????????????????????????? ????????????????ë???? ???????????????????????????? ???????? ???????? ???????????????? ?????????????????????
Of in al onze hoofden bij elkaar?
Ideeën zijn de zaadjes van alles wat we in deze wereld creëren. Alles begint met een idee in iemands hoofd en er is een overvloed aan ideeën. Er is dan logischerwijs ook een overvloed aan alles wat we kunnen creëren.

???????? ???????????????????? ???????? ???????????? ???????????????????????? ???????????? ????????????????????????????????????.
Angst voor tekort is dan ook nergens voor nodig.
Als je dat begrijpt weet je wat vrijheid betekent.

Deel deze Inspiratiepost: