[INSPIRATIEPOST] “Heb je een probleem of een verlangen?”, vroeg ik hem.

“Hoe bedoel je?”, reageerde hij.
“Zit je vast omdat je iets niet achter je kunt laten, of omdat je ergens niet heen kunt?”, vervolgde ik.
“???????????? ???????? ???????????????????????? ???????????? ???????????? ???????? ???????????????????????? ?????????????????????????????”

Dat was blijkbaar het nadenken waard, want het bleef een tijdje stil. De kracht van zo’n pauze kennende doorbrak ik die stilte niet en wachtte geduldig tot hij met een antwoord kwam.

Het nadenken was op zich al een stap voorwaarts. Hij had er nooit bij stilgestaan waarom hij wilde veranderen. Hij wilde dat gewoon. Maar of dat nou kwam omdat hem iets dwars zat waar hij van af wilde of dat het iets was waar hij naar verlangde?

Toen zei hij plots: “Ik denk alletwee!”. Bravo!

???????????? ???????????? ???????????? ???????????????? ???????????????????????????? ???????????????????????? ???????????? ????????????????????.
Onze hele wereld, het Universum waar we in leven, is een zogenaamd duaal Universum. Dat betekent dat alles zijn tegenpool heeft. Dik en dun, koud en warm, geluk en ongeluk, noem maar op. Wat je uiteindelijk ziet is waar je op focust, ofwel waar je je aandacht naar laat gaan. En dat is, geloof het of niet, JOUW vrije keuze.

In zijn geval besefte hij dat ergens van weg willen hetzelfde was als ergens anders heen willen. En vice versa. Hij kon nu dus kiezen wat hij als motivatie voor zijn coaching traject wilde zien: vanuit een probleem of vanuit een verlangen.
Je kunt wel raden wat zijn keuze was…

Deel deze Inspiratiepost: