[INSPIRATIEPOST] Heb je al eens gehoord over het Johari venster?

Heb je al eens gehoord over het Johari venster?
Het geeft je een geweldig uitzicht!

Het Johari venster is één van de tools om meer inicht te krijgen in je zwakke punten ofwel datgene wat jou tegenhoudt om te bereiken wat je zo graag wilt. Met deze krachtige communicatie en coaching tool krijg je inzicht in je eigen handelen en dat van anderen.

Het Johari venster is verdeeld in 4 gebieden:

???? ???????????????? ????????????????????????: Wat bij jou bekend is en door anderen ook gezien en herkend wordt;

???? ???????????????????????? ????????????????: Wat bij jou niet bekend is maar door anderen wel gezien wordt;

???? ???????????????????????????????????? ????????????????????????: Wat bij jou bekend is maar wat je verbergt voor anderen;

???? ???????????????????????????????? ????????????????????????: Wat bij jou niet bekend is en ook door anderen niet gezien wordt;

Met name de ???????????????????????? ???????????????? is een gebied waar je veel mogelijkheden hebt om te groeien. Dit gebeurt het beste door positieve feedback van de mensen die zicht hebben op hetgeen jij zelf niet ziet in je gedrag. Wees dus bereid om anderen te vragen hoe zij jou zien, zodat je bekend raakt met jouw blonde vlekken en zoveel mogelijk zaken naar de ???????????????? ???????????????????????? kunt verplaatsen, waar je er iets mee kunt doen!

Een leuke oefening om dingen over jezelf te ontdekken die in je ???????????????????????? ???????????????? zitten is het maken van een persoonlijkheidstest en die dan ook VOOR JOU te laten maken door iemand die jou goed kent. Op internet vind je gratis zulke testen, bijvoorbeeld op www.123test.nl. Als je je eigen uitslag vergelijkt met de uitslag van dezelfde test die een ander voor jou heeft ingevuld, kom je waarschijnlijk nog voor verrassingen te staan! Leuk en leerzaam!

Deel deze Inspiratiepost: