[INSPIRATIEPOST] Heb je al eens gehoord over het Johari venster?

Heb je al eens gehoord over het Johari venster?
Het geeft je een geweldig uitzicht!

Het Johari venster is één van de tools om meer inicht te krijgen in je zwakke punten ofwel datgene wat jou tegenhoudt om te bereiken wat je zo graag wilt. Met deze krachtige communicatie en coaching tool krijg je inzicht in je eigen handelen en dat van anderen.

Het Johari venster is verdeeld in 4 gebieden:

👉 𝗢𝗽𝗲𝗻 𝗥𝘂𝗶𝗺𝘁𝗲: Wat bij jou bekend is en door anderen ook gezien en herkend wordt;

👉 𝗕𝗹𝗶𝗻𝗱𝗲 𝗩𝗹𝗲𝗸: Wat bij jou niet bekend is maar door anderen wel gezien wordt;

👉 𝗩𝗲𝗿𝗯𝗼𝗿𝗴𝗲𝗻 𝗚𝗲𝗯𝗶𝗲𝗱: Wat bij jou bekend is maar wat je verbergt voor anderen;

👉 𝗢𝗻𝗯𝗲𝗸𝗲𝗻𝗱 𝗚𝗲𝗯𝗶𝗲𝗱: Wat bij jou niet bekend is en ook door anderen niet gezien wordt;

Met name de 𝗕𝗹𝗶𝗻𝗱𝗲 𝗩𝗹𝗲𝗸 is een gebied waar je veel mogelijkheden hebt om te groeien. Dit gebeurt het beste door positieve feedback van de mensen die zicht hebben op hetgeen jij zelf niet ziet in je gedrag. Wees dus bereid om anderen te vragen hoe zij jou zien, zodat je bekend raakt met jouw blonde vlekken en zoveel mogelijk zaken naar de 𝗢𝗽𝗲𝗻 𝗥𝘂𝗶𝗺𝘁𝗲 kunt verplaatsen, waar je er iets mee kunt doen!

Een leuke oefening om dingen over jezelf te ontdekken die in je 𝗕𝗹𝗶𝗻𝗱𝗲 𝗩𝗹𝗲𝗸 zitten is het maken van een persoonlijkheidstest en die dan ook VOOR JOU te laten maken door iemand die jou goed kent. Op internet vind je gratis zulke testen, bijvoorbeeld op www.123test.nl. Als je je eigen uitslag vergelijkt met de uitslag van dezelfde test die een ander voor jou heeft ingevuld, kom je waarschijnlijk nog voor verrassingen te staan! Leuk en leerzaam!

Deel deze Inspiratiepost: