[INSPIRATIEPOST] Geef jezelf 6 maanden

Als je serieus bent over het veranderen van je leven, doe dan iets consequents gedurende 6 maanden. Ik garandeer je dat je resultaat ziet.
Als je het opgeeft, wil je het niet graag genoeg.”

“Dat klinkt best wel hard, als je dat zo zegt”, reageerde hij.

Je mag weten dat hij nauwelijks iets deed met de opdrachten die hij tijdens de sessies zelf had gekozen. Er was nooit genoeg tijd, het was altijd onverwacht druk, er werd telkens een beroep op hem gedaan, enzovoort. Vlak voor elke sessie zat hij tot diep in de nacht nog aan zijn opdrachten te werken, om maar niet met lege handen in de sessie te moeten komen.

“Alles draait om de prioriteiten die je geeft aan wat je elke dag doet”, legde ik uit. “Wees vooral eerlijk naar jezelf: is coaching écht belangrijk voor je en zo ja, wat ben je bereid om daarvoor op te offeren?”

Als je van elke dag je agenda bekijkt, dan zie je waarschijnlijk dat die vol zit. Een aantal activiteiten zijn gewoonweg nodig, zoals slapen, persoonlijke verzorging en werk. Zoek eens in je agenda naar activiteiten die je zelf kiest. Denk vervolgens eens goed na over de prioriteit die je daaraan geeft, in vergelijking met het resultaat dat je zo graag wilt bereiken.

Als je iets voor jezelf blijvend wilt veranderen, betekent dat dat je een oude gewoonte moet vervangen door een nieuwe. Daarbij zijn twee dingen noodzakelijk:
1. regelmaat;
2. consequent zijn;

Denk maar eens aan het verschil tussen elke dag een 1/2 uur wandelen of 1x per week 3 uur. Je resultaat zal in het eerste geval veel beter zijn. Je kunt vast nog wel meer voorbeelden verzinnen.

Ik adviseer mijn clienten om elke dag 15-30 minuten voor zichzelf in hun agenda te plannen. Liefst elke dag op hetzelfde tijdstip, waarop ze ongestoord iets voor zichzelf kunnen doen. In de praktijk merken ze al vrij snel vooruitgang en wordt dit dagelijkse moment een (prettige) gewoonte dat maar al te vaak uitgroeit naar een uur. Het begint echter allemaal met het kiezen van de juiste prioriteiten….

Deel deze Inspiratiepost: