[INSPIRATIEPOST] Er is iets raars met het woordje ‘niet’

Als je focus ligt op waar je het meest aan denkt, met of zonder het woordje “niet” ervoor, wordt dat in je brein en dus je denken en acties geactiveerd. Dan wordt al snel duidelijk dat je beter kunt denken aan wat je WEL wilt in plaats van wat je NIET wilt.

Aangezien we in een wereld leven waar alles een tegenpool heeft, moet het mogelijk zijn om een gedachte aan wat we NIET willen om te draaien naar een gedachte aan wat we WEL willen. Bijvoorbeeld: “Ik wil 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱 zijn” in plaats van “Ik wil 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝘇𝗶𝗲𝗸 zijn”. Voel je het verschil?

Omdat we van nature eerder negatief dan positief denken (veelal uit zelfbescherming) kost deze verandering in denken ons in eerste instantie best wat moeite en vooral een portie verbeeldingskracht. Maar lopen, fietsen, zwemmen en autorijden was in het begin ook moeilijk en dat doe je nu zonder nadenken…

𝗣𝗿𝗼𝗯𝗲𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗲𝗲𝗻𝘀 en merk het verschil in gevoel:

👉 𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟭: Let eens bewust op waar je aan denkt: aan wat je NIET wilt of aan wat je WEL wilt. Merk ook eens op hoe je dat in gesprekken doet. Deze oefening is vaak al een eye-opener!

👉 𝗦𝘁𝗮𝗽 𝟮: Neem de tijd om je gedachte van wat je NIET wilt om te buigen naar wat je WEL wilt. Lukt het niet, vraag dan eens aan een vriend of kennis. Twee weten meer dan één!

Succes en veel plezier!

Deel deze Inspiratiepost: