[INSPIRATIEPOST] Elke gebeurtenis in je leven, zowel positief als negatief, heeft jou gemaakt tot de persoon die je nu bent

Als je de dingen liever anders had gedaan, was je nu een ander persoon geweest. Met andere ervaringen en inzichten. Niet beter, niet slechter, gewoon anders. Je zou eigenschappen die je aan jezelf waardeert misschien niet meer hebben. Wie weet…

Wat ik geleerd heb, is dat minder leuke gebeurtenissen en ervaringen kunnen leiden tot positieve resultaten. De dingen die je leert uit problemen en uitdagingen zijn vaak waardevoller en langduriger dan de dingen die je leert uit voorspoed en gemak.

Het heeft te maken met de dualiteit van onze wereld: alles heeft een tegengestelde en beiden zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Bij hoog hoort laag, bij warm hoort koud, bij goed hoort slecht. Bij elk probleem hoort dus ook een oplossing (ook al moet je daar soms even naar zoeken).

Vandaar het gezegde: Ofwel je wint, ofwel je leert. En deze: ???????????????????? ???????????? ???????? ????????????????????????????????????, ???????????? ???????? ????????????????????????????.

Deel deze Inspiratiepost: