Eigenlijk best logisch, toch?
Als je opgroeit leer je o.a. van je ouders, je leraren op school. Met alles wat je leert weet je meer en kun je meer. Je groeit als het ware telkens naar een iets betere versie van jezelf. Je krijgt bij elke les feitelijk een kleine (of grote) “update”.
Op de een of andere manier denken we vaak dat we na onze studies dan “klaar” zijn. Dat we het voor de rest van ons leven moeten doen met de versie die we dan zijn. Af en toe hebben we nog wat bijscholing nodig op gebied van kennis, om beter te kunnen voldoen aan wat er van ons gevraagd wordt, maar over het algemeen zijn we “uitgeleerd” en gaan we ons leven leiden met wat we tot dan geleerd hebben.
Niets is echter minder waar. Gelukkig maar.
Het grote verschil is dat je voor de rest van je leven mag KIEZEN of je je nog verder wilt ontwikkelen of niet. Je wordt dan geacht volwassenen genoeg te zijn om die keuze te maken. Het MOET niet meer, het MAG wel.
Ook op gebied van jouw persoonlijke ontwikkeling en groei mag je die keuze maken. Je kunt je leven lang verder groeien en daarbij steeds een betere versie van jezelf worden, of je kunt blijven wat en wie je bent. Als je het zelf maar oké vindt.
Besef wel dat een betere versie van jezelf meer mogelijkheden biedt en dus meer keuzevrijheid.
Kijk eens om je heen naar alles wat je nu in je leven hebt. Het hoort allemaal bij wie je nu bent. Positief én minder positief. Wil je iets veranderen, dan heb je eerst een andere versie van jezelf nodig, daarna verandert wat je hebt vanzelf mee.
???????? ???????????? ???????????????????????? ???????????? ???????????????? ???????? ???????????? ???????? ???????????????? ????????????????????…