[INSPIRATIEPOST] Een echte passie heb je niet van 9:00-17:00 uur, maar 24/7 !!

Twee jaar geleden geschreven en het klopt nog steeds… een echte passie heb je niet van 9:00-17:00 uur, maar 24/7 !!

“Gisteren ging ik in de middag op weg van mijn woonplaats (vlak onder Maastricht) naar het Postillion Hotel in Bunnik.. Het was vrijdagmiddag dus ik verwachte wel wat files… en die kreeg ik ook. Het herinnerde me aan de tijd dat ik nog voor een werkgever werkte en steeds verder op pad mocht om klanten te helpen. Het herinnerde me ook aan de frustratie van uren in de auto zitten, deels stilstaand in files, en wat ik allemaal voor nuttigs in die tijd had kunnen doen. Want woon-werk verkeer en met name in de file staan zag ik nou echt niet als iets nuttigs.

Tegenwoordig zie ik dat anders. Ik ben nagenoeg op elke tijd en plaats in staat om bezig te zijn met wat ik graag in mijn leven wil bereiken. Of ik nou thuis ben, in de auto zit, een workshop volg of zelfs op vakantie ben, het gaat er om dat ik mijn tijd mag besteden zoals ik dat wil. Met andere woorden, ik heb een keuze. Het gaat er meer om waar mijn gedachten zijn en niet zo zeer waar ik zelf ben. Ik kan in mijn auto bezig zijn met me ergeren aan het verkeer en de files, maar ik kan dezelfde tijd ook benutten om naar muziek te luisteren waar ik vrolijk van wordt, of een podcast met een interessant verhaal. Ik noem maar iets.

Als je goed nadenkt en wat verder kijkt dan je neus lang is, zie je meer mogelijkheden. En maak je wellicht ook betere keuzes. En wordt jouw leven weer net iets mooier en beter dan daarvoor…

Deel deze Inspiratiepost: