[INSPIRATIEPOST] Een boek lezen of iets leren is niet genoeg om resultaten te boeken.

Vaardigheden leren is iets wat je moet ervaren, niet alleen over lezen.

“Kan ik ook gewoon dat zelfstudieboek kopen?”, was de vraag die ik over mijn mastermind workshop kreeg.

“Natuurlijk, zei ik. Je kunt dit boek bij vrijwel alle (online) boekhandels kopen. Maar wat wil je daarmee precies bereiken?”. Ze reageerde direct: ” Nou, heel eerlijk? Dat boek kost maar twee tientjes en de mastermind een stuk meer. Ik wil het dus eerst met het boek proberen, begrijp je?”. Ik begreep het maar al te goed.

Ik antwoorde: “Weet je hoeveel boeken er te krijgen zijn die je alles vertellen over persoonlijke ontwikkeling? Of afvallen, of rijk worden, en nog veel meer? Als het lezen van zo’n boek nou genoeg zou zijn om resultaten te behalen, dan zou toch iedereen zelfbewust, slank en rijk moeten zijn? Waarom is dat dan niet zo?”.
Even volgde er een stilte, daarna “Ja, eehh…” en toen vervolgde ik mijn betoog: “Omdat alleen leren uit een boek niet voldoende is om jou in beweging te krijgen. Je moet er namelijk ook nog iets mee DOEN. En om iets te DOEN moet je het niet alleen eens zijn met wat je hebt gelezen, maar moet het ook nog eens goed VOELEN. Precies daar ligt de oorzaak waarom we vaak niet de resultaten krijgen die we zouden willen.”

Deel deze Inspiratiepost: