[INSPIRATIEPOST] “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.”

“???????????? ???????????????? ????????????????????????????, ???????????? ???????????? ???????? ???????? ???????????? ????????????????????????”,

wordt meestal gezegd door iemand die al lang niet meer weet wat “gek doen” is. Iemand die zó verankerd zit in zijn comfortzone dat hij niet eens meer weet dat het echte avontuur daarbuiten ligt. En met dat avontuur ook de enige mogelijkheid om te groeien naar alles wat jou een betere persoon maakt en een beter leven geeft.

De term “comfortzone” is erg misleidend.

Het geeft de indruk dat je daar comfortabel bent, veilig en met zekerheid, maar die zekerheid reikt niet verder dan alles wat je kent en kunt. That’s it.

De comfortzone is vooral een plek van “hoop dat het nooit fout gaat”, “elke dag hetzelfde” en met name de sleur van nooit niks nieuws. Het is de plek waar woensdag altijd gehaktdag is, je altijd dezelfde kleur make-up draagt en je haarstijl nooit verandert. Lekker safe, lekker saai.

Het nadeel van je comfortzone is dat je nooit nieuwe oplossingen voor bekende problemen vindt. Alleen bekende oplossingen. En als die niet (meer) werken, heb je pas echt een probleem.

Wat je vooral niet moet doen, is stiekem over de muur van je comfortzone kijken. Want als je eenmaal weet wat er nog meer mogelijk is, ben je voor altijd vervloekt. Weten wat er mogelijk is zorgt voor een verlangen dat zich niet laat sussen. Tegelijkertijd beslissen om dat verlangen niet te volgen brengt je in een steeds heviger conflict met jezelf. En hier is maar één oplossing voor:

???????????? ???????????????? ???????????????? ????????????.
???????? ???????????????? ???????? ???????????????????????????? ????????????????????????.

Deel deze Inspiratiepost: