[INSPIRATIEPOST] De weg door een doolhof wordt gevormd door mislukkingen…

Ik moest er gisteren plots weer aan denken: mijn vrijgezellendag in 1995 en al het leuks dat onze vrienden voor mij en mijn aanstaande bruid hadden georganiseerd. Waaronder een zoektocht door het doolhof op het Drielandenpunt in Vaals, Zuid-Limburg.

Ken je dat? Je staat in een doolhof en bent op zoek naar de uitgang. Daar is de eerste splitsing. Je moet kiezen: links of rechts? Je hebt geen idee, dus je kiest maar iets. Oeps, die weg loopt dood. Dus terug naar het keuzepunt.

Je zou misschien denken: als de weg doodloopt moet ik terug en ben ik weer terug bij af. Maar dat is (gelukkig) niet waar. Je bent wel terug op de plek waar je vandaan kwam, maar je hebt nu extra informatie. Je bent dus niet in dezelfde situatie als toen je de eerste keer op dit punt stond.

Op die manier kom je dus altijd uit een doolhof: door keuzes te maken en te leren van je verkeerde keuzes. Je leert als het ware stap voor stap wat de weg uit het doolhof is.

Waar je zeer zeker niet mee uit het doolhof komt, is niks doen. Geen keuze maken. Dan KOM je niet terug bij af, maar BLIJF je bij af.

Ken je de quote “You either win of you learn”?
Mijn persoonlijke versie is geworden:
“???????????? ???????????????????????? ????????????, ???????? ???????????????? ???????? ???????????? ????????????????????”

Deel deze Inspiratiepost: