[INSPIRATIEPOST] De macht om te kiezen

????????????: “???????? ???????????????????????? ???????????? ???????????? ????????”, ???????????????? ???????????????????????????? ????????????????????

Ik sloeg het boek vanmorgen open op een willekeurige bladzijde, met de titel: “De macht om te kiezen”.
En meteen las ik een pakkende zin:
“???????????????????? ???????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????”.

Hoog bewustzijn wordt nog vaak verward met een hoge intelligentie, of zelfs daaraan gekoppeld. Hoewel dat natuurlijk wel mogelijk is, is het niet vanzelfsprekend. Ik ken genoeg mensen met een hoge intelligentie maar tegelijkertijd een laag bewustzijn. Daar is op zich niets mis mee, tenzij de persoon in kwestie dat zelf wel zo ervaart.

Een laag bewustzijn kenmerkt zich o.a. door het gevoel geen of weinig keuze te hebben. Men is zich letterlijk niet bewust van de mogelijkheid van keuze en volgt daarom de overtuigingen en het geloof die in de jaren zijn opgebouwd. Je kunt ook zeggen dat men leeft en handelt binnen een comfortzone, waar alles bekend, vertrouwd en veilig aanvoelt, hoewel dat niet automatisch betekent dat het ook goed aanvoelt.

“???????? ???????????????????????? ???????????? ???????????????????????????????? ???????????????? ???????????????????????????????? ???????????? ???????? ???????????????????????????????????? ???????????? ???????????? ???????????????????? ????????????????????????????????????????????” (Albert Einstein). Ofwel, wanneer onze keuze leidt tot een probleem en we denken geen andere keuze te hebben, zullen we nooit in staat zijn het probleem op te lossen.

De enige oplossing is het verhogen van ons bewustzijn en daarmee meer keuzemogelijkheden te creëren.

Zoals Nathaniel Branden al zei:
“???????? ???????????????????????? ???????????????? ???????????????? ???????????????????????????????????????????? ???????? ????????????????????????????????????????????????????”.

Deel deze Inspiratiepost: