[INSPIRATIEPOST] De enige persoon die je voorbestemd bent te worden, is de persoon die je besluit te zijn

Deze begrijp je als je het grote plaatje ziet…

Als je begrijpt dat jouw leven op aarde slechts een deel is van een groter geheel, als je afstand kunt nemen om dat groter geheel te willen zien, zul je op den duur een hoog bewustzijn bereiken.

Je zult beseffen dat jouw aardse leven niet bestemd is om keuzes te maken maar om keuzes te ????????????????????????????. Jouw keuzes heb je al gemaakt voordat jouw aardse leven begon. Je hebt al lang besloten wat je wilde leren, ervaren, begrijpen enzovoort, zonder onderscheid in goed of slecht. Elke ervaring is immers leerzaam en levert inzichten op. Bovendien bestaat dualiteit niet waar je vandaan komt…

Het fragment uit de eerste Matrix film drukt dat mooi uit. Neo zit samen met het Orakel en zij vraagt hem of hij een snoepje wilt. “Als jij echt het Orakel bent, dan weet je toch al wat ik ga zeggen?”, reageert hij. “Maakt het dan nog uit welke keuze ik maak?”. Waarop zij antwoordt: “Je bent hier ook niet om die keuze te maken. Je bent hier om die keuze te begrijpen.”

Zie jouw leven als een stromende rivier waar je in terecht komt. Je denkt dat je kunt kiezen om met de stroom mee te gaan of er tegenin te zwemmen, afhankelijk van waar je terecht wilt komen. Als je echter het grotere plaatje ziet, kies je vooraf in weke rivier je terecht wilt komen, zodat je met de stroom mee kunt drijven naar je gewenste bestemming. Dat is een stuk relaxter, toch?

Als dit jou inspireert, reageer dan!

Deel deze Inspiratiepost: