[INSPIRATIEPOST] Bewustzijn komt in opeenvolgende niveaus.

Het heeft niets met intelligentie te maken, noch met goed of slecht. Het is simpelweg de manier waarop jij de wereld en jezelf ziet en ervaart.

Als baby word je zonder bewustzijn geboren.

Dat bewustzijn vormt zich naarmate je groeit en ouder wordt. Het betekent dat je leert relativeren, redeneren, oordelen enzovoort. Hoe meer kennis, ervaring en inzichten je opdoet, hoe hoger je niveau van bewustzijn KAN worden. Ik zeg met nadruk KAN, omdat het niet vanzelfsprekend is.

Om daadwerkelijk in bewustzijn te kunnen groeien, heb je vaak wat hulp nodig van iemand die dit al gedaan heeft. Een leraar of gids, die jou begeleidt bijvoorbeeld.

Hoe hoger jouw niveau van bewustzijn, des je meer mogelijkheden je zult vinden om jouw leven te leven zoals jij dat graag wilt.
Hoe hoger jouw niveau van bewustzijn, des je minder jouw leven afhankelijk wordt van zaken zoals (on)geluk, toeval, lot en dergelijke.
Handig dus, om daar aandacht te besteden.

In mijn mastermind workshops besteed ik veel aandacht aan het verhogen van bewustzijn. Waarom? Omdat persoonlijke groei onlosmakelijk verbonden is met groei in bewustzijn en daarmee in de manier waarop we denken. Als je beseft dat alles wat we creëren begint met wat we denken, dan begrijp je dat een beter leven begint met beter (leren) denken. Vandaar de uitspraak: “Je wordt wat je denkt.”

Deel deze Inspiratiepost: